Les persones usuàries de metro de Bétera es beneficiaran a partir del pròxim mes de gener de 2022 de la rebaixa anunciada per l’Autoritat de Transport Metropolitana de València, dependent de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

La reunió del consell d’administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va aprovar el passat dimarts, 30 de novembre, la nova distribució zonal del Metre de València, que passarà a tindre dues grans zones flexibles, en comptes de les actuals quatre rígides, que entraran en vigor a partir de gener de 2022.

Aquesta nova regulació és conseqüència de l’aplicació del nou sistema tarifari presentat per l’Autoritat del Transport Metropolitana de València (ATMV), que integrarà en un sol títol la possibilitat d’utilitzar els serveis de transport de Metrovalencia, Metrobus, Rodalia Renfe o EMT.

La directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha destacat que a partir de gener de 2022 “amb un sol títol, el Bo Transbord presentat per la Generalitat, es podrà viatjar en quatre maneres de transport públic d’una manera senzilla, còmoda i econòmica, afavorint la intermodalitat, la sostenibilitat i, per tant, la lluita contra el canvi climàtic”.

Els títols integrats es podran carregar amb normalitat en les màquines d’autovenda de Metrovalencia quan entren en vigor.

Amb l’aplicació del nou sistema tarifari, la xarxa de Metrovalencia es divideix, prenent com a centre el nucli urbà de la ciutat de València, en dues zones concèntriques parcialment solapades denominades A i B respectivament, més una tercera àrea, conformada exclusivament per la parada d’Aeroport, que només a efectes pràctics de recàrrega de títols serà considerada com una tercera zona.

La distribució zonal tarifària s’ha efectuat per part d’FGV sobre el criteri de divisió comarcal. Així, la zona A queda constituïda per les parades situades a València i les comarques de l’Horta. La zona B es conforma per les parades situades en les citades comarques de l’Horta i les seues comarques adjacents de Camp de Túria i Ribera Alta.

D’aquesta manera, les parades de l’Horta configuren el solape zonal existent entre les zones A i B, i pertanyen a totes dues zones simultàniament. En aquest sentit, les veïnes i veïns de Bétera que utilitzen el metro, a partir de gener de 2022 només hauran d’abonar una o dos zones depenent a on es dirigisquen, ja que Bétera ara es contemplarà com a zona B.

Les noves tarifes integrades que inclouen a Rodalia Renfe seran el Bo 10 Transbord de huit euros per a una zona; el de dotze euros per a dues zones que substitueix al de 15,50 i de 20,90 euros en vigor. Així mateix, es redueix a vint euros per a Aeroport enfront dels 26,90 fixats fins hui.

Quant a l’abonament mensual costarà 35 euros per a desplaçar-se per una zona i 53 en dues zones, el mateix que per a viatjar a Aeroport. Actualment els preus aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros.

Així, a Bétera ara el Bo 10 Transbord val 20,90€ i en 2022 serà de 12 euros. Quan l’abonament mensual, aquest serà de 53 euros i ara és de 68,70 euros.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb un transbord gratuït durant noranta minuts en una zona i de 110 en dues. En aquesta mateixa sessió del consell s’ha adonat del conveni que subscriurà l’empresa pública amb l’Autoritat del Transport Metropolità de València en matèria tarifària.

Aquest conveni de col·laboració té per objecte establir les bases de coordinació i cooperació en matèria de política tarifària i de venda de títols de coordinació o integració propietat d’ATMV, així com fixar els compromisos que regiran les relacions recíproques entre totes dues parts.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia