En la Masia La Barraca de Bétera s’estan duent a terme uns treballs de rehabilitació i condicionament de l’edifici des de fa unes setmanes. Aquestes instal·lacions responen a un projecte original de José María Manuel Cortina entorn de l’última dècada del XIX.

Aquesta restauració s’ha posat en marxa des del departament municipal de Manteniment d’Edificis Municipals. Amb aquesta actuació es pretén propiciar la recuperació de l’esplendor d’aquesta Masia inclosa en el Catàleg de Béns immobles del Pla General i que compta amb una protecció parcial.

Els treballs se centren, sobretot, en la neteja i reparació de les façanes així com en l’acabat de pintura. A aquestes obres s’afig també la finalització dels banys de la primera planta, que van quedar pendents en anteriors actuacions.

A fi que es puguen restaurar i pintar, en primer lloc, s’ha procedir a la neteja de les façanes incidint de manera particular en les zones on hi havia grafitis. Tot, per a després començar a reparar les fissures i/o clivelles longitudinals que tenia l’edifici, a causa de dilatacions, contraccions a causa dels canvis de temperatura i moviments estructurals.

A més s’ha treballat en la restauració i reparació dels rics elements ornamentals que caracteritzen aquesta Masia com les motlures, les famoses gàrgoles o la pròpia cornisa. Encara que la majoria d’aquests elements han sigut restaurats in situ alguns d’ells, com les gàrgoles, han hagut de ser portades al taller per a una minuciosa restauració.

En aquesta línia també es treballa en les balustrades dels balcons, en les jardineres, les escalinates així com també en els faldons i les cobertes. Tot això, per a finalitzar amb la policromia de la façana i tots els seus ornaments.

Un altre dels treballs que es realitzarà és l’adequació dels banys de la primera planta que van quedar pendents de ser finalitzats en actuacions anteriors.

Sobre l’edifici ja es va actuar en els anys 2003 i 2018. L’any 2003, es va dur a terme una primera fase d’actuació de rehabilitació consistent en obres d’urgència per a la consolidació estructural del forjat de planta primera i la consolidació de la solera de planta baixa. Així mateix, es va incloure l’adequació dels lavabos.

En 2018, es va reforçar la terrassa, es va reparar la coberta de xapa del porxo, es van substituir diversos cristalls de la coberta i algunes planxes de fusta del fals sostre. També es va actuar en el dormitori completant el pavimentat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia