Com ja hem comentat en anteriors publicacions, l’Associació Cultural l’Aljama de Bétera va oferir el passat divendres, 03 de desembre, la seua XIII Mostra de Música i Cultura Tradicional.
Enguany la Mostra ha continuat amb el seu caràcter benèfic. En aquesta ocasió, van col·laborar amb l’Agrupació Folklòrica Alfaguara, i per mig d’ells i amb la col·laboració del consistori local i altres entitats privades, podran destinar els diners recaptats ahir en les entrades als afectats del volcà de La Palma. A través d’un vídeo ens van agrair a tots l’aportació econòmica per als citats afectats.
La temàtica d’aquesta mostra va ser a “l’ombra de la festa”, amb 18 ombrel·les (sombrilles) col·locades als laterals de l’escenari.
Durant l’esdeveniment també es va projectar un vídeo com a homenatge a “Les Palmeres” (Amparo i Maru), brodadores dels vestits d’Obrera.
Després de la projecció, Marieta Guerrero i Ricart va dedicar una peça a Amparo i Maru. També es va comptar amb la col·laboració del Centre Artístic Musical de Bétera.
L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera va nàixer en l’any 2004, a causa de la motivació d’un grup de persones amb iniciatives i molta il·lusió per treballar en l’apassionant món de la Cultura Popular i Tradicional Valenciana. Aquesta és una entitat cultural que te per finalitat l’estudi, documentació, ensenyament, difusió i foment dels elements que formen part de la cultura popular i tradicional valenciana, especialment el ball, la música i les cançons, els instruments i la indumentària.

D’aquesta manera, l’Aljama va sorgir amb el propòsit ferm de recuperar i donar a conéixer els nostres balls, cançons i músiques. Amb molta voluntat i esforç han aconseguit recuperar, crear i mantindre algunes de les manifestacions més importants, originals i característiques de la comarca del Camp de Túria, com són el Ball dels Oficis de Llíria, les Danses de Bétera i un ampli repertori de cançons i melodies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia