La Comissió Europea ha confirmat la participació de la Generalitat en el projecte SchoolFood4Change (SF4C). Es tracta d’un projecte transformador que pretén, mitjançant l’educació en alimentació i sostenibilitat, que els xiquets i xiquetes dels col·legis de la Comunitat Valenciana s’alimenten de forma més saludable, amb l’objectiu de mantindre un bon estat de salut, i que també ho facen de manera més respectuosa amb el medi ambient.

El projecte, que es troba emmarcat en el programa Horizon 2020, reuneix la participació de la Generalitat amb altres 33 institucions de 12 països de la Unió Europea i compta amb un pressupost global d’uns 12 milions d’euros, dels quals més de 300.000 s’han concedit a la Comunitat Valenciana.

SF4C tindrà una duració de 4 anys i impactarà a més 600.000 escolars de 3.000 escoles a Europa atés que, mitjançant el Pacte Verd Europeu es pretén impulsar programes, accions i projectes que donen una resposta tangible i efectiva, que permeta aconseguir els seus principals objectius: impulsar l’economia, millorar la salut i la qualitat de vida de les persones i cuidar de la naturalesa.

Per això, sota la direcció de ICLEI, SF4C es desenvolupa dins de l’estratègia ‘De la granja a la taula’ (‘Farm to Fork’), orientada a accelerar la transició cap a un sistema alimentari sostenible que hauria de tindre un impacte mediambiental neutre o positiu dins d’un marc de sostenibilitat i d’economia circular, així com garantir la seguretat alimentària, la nutrició i la salut pública, assegurant-se que totes les persones tinguen accés a aliments suficients, segurs, nutritius i sostenibles. Per aquest motiu, és clau el procés d’educació sanitària i implantació de bons hàbits alimentaris en població pediàtrica.

Per a això, es determinaran aproximadament 180 centres d’educació primària de titularitat pública que disposen de servei de menjador escolar de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’implantar una sèrie de mesures per a aconseguir els objectius marcats. A més, s’impulsaran subtils mesures transversals que afecten a tots els centres educatius del territori valencià, amb la finalitat d’aconseguir xicotets canvis, però sostinguts en el temps.

Aquest reconeixement per a la Generalitat, i gran oportunitat per als xiquets i xiquetes valencianes, és un impuls per a la Direcció General de Salut Pública i Addicions i un estímul per a continuar treballant en projectes que aconseguisquen posar en el focus la prevenció i la promoció de la salut mitjançant una alimentació saludable i sostenible que estiga a l’abast de tota la població.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia