Les contínues pujades del preu de l’electricitat i la pressió comercial de les companyies comercialitzadores han multiplicat per dues les consultes i reclamacions rebudes pels socis d’OCU en els últims mesos. Entre les principals queixes, les dificultats per a valorar les ofertes a partir d’una factura que pocs entenen. És per això que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), haja organitzat un taller per a explicar la factura elèctrica.

Aquest taller se celebrarà el pròxim 9 de desembre, de 17.30 a 19.00 hores en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, accés plaça per als vianants, Carrer de L’Hospital a València. En el participarà Silvia Huerta, Delegada d’OCU a la Comunitat Valenciana al costat del coordinador de l’Oficina de l’Energia, i la tècnica d’energies renovables Ingrid Grandes.

El taller està obert a la participació de tots els consumidors, que podran acudir amb la seua pròpia factura per a resoldre els dubtes que tinguen. Això sí, amb la finalitat de respectar totes les mesures de seguretat que estableixen les autoritats sanitàries (distància, ús de màscara i condicions d’aforament), serà necessari confirmar prèviament l’assistència a través del correu: prensa@ocu.org.

OCU anima a tots els consumidors interessats a participar en el taller. A més d’explicar de forma detalla el significat dels diferents conceptes que conformen la factura elèctrica, els experts ensenyaran a distingir entre una tarifa regulada i una lliure, a valorar les incomptables ofertes comercials que ofereixen actualment les comercialitzadores, així com a conéixer si es té dret al bo social i com sol·licitar-lo.

“OCU és independència, influència i utilitat. Defensem els drets dels consumidors i junts creem una societat de consum transparent i justa. Oferim informació objectiva i veraç per a facilitar les millors decisions de consum. Som l’organització de consumidors més important d’Espanya gràcies a la força i independència que ens donen els més de 250.000 socis que, amb el seu suport, fan possible la nostra labor”, indica l’entitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia