L’Ateneu de Bétera continua aquest mes de desembre amb les seues activitats culturals. Així, hui divendres, 10 de desembre, acollirà a les 19.00 hores la presentació de l’últim poemari de Josepa Montagut i MarinerUna besada a la llengua“. 

Ja fa temps que l’autora va decidir fer un poemari sobre la nostra llengua. En primer lloc, i com en altres ocasions, va pensar en el títol de l´obra. Un títol que mostrara el seu amor per ella, la passió que posa en la seua defensa, en el seu conreu, molt d´amor.  A mesura que anava creant un poema, se li va sobreposar la idea de fer versos sobre gramática de la llengua, també d´homenatges a persones que, com a ella l’ha ocorregut, estimen el valenciá i lluiten per ell.En resum, el llibre és un cant ple d´admiració per la nostra llengua.

Josepa Montagut i Mariner, nascuda a Montcada el 17 de Novembre de 1955, treballa a la Facultat de Filosofia i Ciències de la Educació, com a Cap d’Unitat de Gestió en la Secretaria del Centre, entre documents i matrícules d’estudiants. Per a aconseguir-ho va haver d’estudiar taquigrafia i mecanografia en l’acadèmia Hispaval, aprovant en l’any 77 les oposicions d’administrativa en la Universitat de València.

Però la seua inquietud per estudiar i conèixer millor la nostra llengua va portar-la fins les proves d’Accés a la Universitat i d’allí a estudiar Filologia Catalana en la Facultat de Filologia.

Foren anys intensos, i també d’oportunitats perdudes o esglaiades per la vida que et porta per altres camins menys dificultosos que la literatura. Tot i això, sempre ha estat molt contenta d’haver-hi estudiat la Llicenciatura i avui poder conrear-la com intenta fer-ho. Últimament, la dèria d’escriure plena les seues il·lusions . Han hagut fets que l’han portat a la necessitat d’escriure, a la il·lusió de veure publicada la seua obra. Ha trobat pel camí persones que necessiten una veu per a expressar-se, ella se la dona encara que no li la demanen, és de justícia.

També imbuir-se de la saviesa d’altres, d’admirar l’obra de mestres, companyes/companys l’ha fet donar el suficient impuls com per a intentar fer de l’escriptura una pròpia realitat, una demostració d’amor a la llengua que sempre l’ha acompanyat.

Altres activitats

D’altra banda, l’Ateneu de Bétera durà a terme aquest pròxim diumenge, 12 e desembre, l’última Passejada per la Calderona d’enguany. Aquesta serà en el “Mirador de l’Abella”.

Per a les pròximes setmanes, l’Ateneu a preparat el següent:

   > Dissabte 18, 19.30h: Jordi Badia i el seu últim llibre Salvem els mots.
   > Del 23 de desembre al 5 de gener: Fira de Llibres de l’Ateneu.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia