El Consell ha aprovat el decret per a commemorar el 40 Aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que se celebrarà en 2022.

L’aprovació i entrada en vigor de l’Estatut va permetre l’accés dels valencians i valencianes a l’autonomia política tres anys i mig després de l’aprovació de la Constitució Espanyola de 1978.

Aquest decret té com a objectiu la creació d’un Comité d’Honor, d’un Comité Organitzador i d’un Comité Tècnic, així com de la figura d’un Comissari o Comissària General, per a la commemoració del quaranté aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Aquests òrgans tindran com a finalitat contribuir al disseny, la planificació i execució dels esdeveniments de diferent naturalesa que integren el programa d’actes commemoratius que es confeccione per a celebrar l’aniversari.

A més, el decret estableix que el Consell aprovarà una marca commemorativa que contribuïsca a visibilitzar i identificar fàcilment la imatge de l’efemèride en qualsevol mena de format i suport.

En 2022 es commemoren els 40 anys de la norma institucional bàsica de tots els valencians i valencianes, la Llei orgànica 5/1982, d’1 de juliol, de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

El mes de setembre passat, el ple de les Corts va aprovar, en el Debat de Política General, una proposta en la qual s’instava l’elaboració, tramitació i publicació d’un decret per a commemorar el quaranté aniversari de l’Estatut d’Autonomia.

El 40 Aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana permetrà analitzar, amb perspectiva, la trajectòria seguida pel model valencià d’autogovern, amb la finalitat d’extraure conclusions que permeten afrontar amb majors garanties un futur compartit.

El desenvolupament i l’execució d’aquest decret no tindrà cap incidència pressupostària en la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, que té les competències en matèria de foment de l’autogovern.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia