L’Ajuntament de Bétera va celebrar el passat dijous, 09 de desembre, el Ple Ordinari del mes de desembre de 2021. En aquesta última sessió ordinària de l’any es va aprovar per majoria absoluta la proposició presentada pel Partit Popular, Mas Camarena-Torre en Conill, Ciutadans, Compromís, PSPV-PSOE i la regidora no adscrita referent al Manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Aquesta era la segona proposició plasmada en l’ordre del dia.

La proposició va ser aprovada amb els vots a favor dels grups polítics que presentaven aquesta, el quals hem mencionat anteriorment, i el vot en contra de Vox.

En primer lloc, l’alcadessa de Bétera, Elia Verdevío, li cedia la paraula a la regidora més jove de la corporació municipal, Maria Segura, per a procedir a la lectura íntegra del Manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

“Un any més, renovem el nostre compromís amb la Igualtat i contra la violència de gènere. Mostrem la nostra preocupació davant l’increment d’assassinats de dones a mans de les seues parelles i exparelles i davant l’escalada de violència vicària. Han passat quatre dècades des de que Llatinoamèrica declarara el 25 de novembre com a Dia Internacional de No Violència contra les Dones, en honor a les dominicanes Minerva, Patria i Mª Teresa Miraval, tres germanes assassinades el 25 de novembre de 1960 per ordre del dictador Rafael Leónidas Trujillo, de qui eren opositores. 20 anys després, Nacions Unides declarava eixa mateixa data com a Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. En Espanya, la Constitució de 1978, consagra a través dels seus preceptes la igualtat real i efectiva, així com la plena participació de tota la ciutadania en la vida politica, econòmica, cultural i social”. Així començava la lectura del manifest realitzada per la regidora.

Després de la lectura, els regidors que van presentar aquesta proposició van aplaudir la lectura del manifest. Seguidament, es va donar pas a les intervencions dels diferents portaveus per a explicar el seu sentit de vot.

En primer lloc, la portaveu de Compromís, Cristina Alemany, va declarar que el seu equip es sumava a aquest manifest i va realitzar unes indicacions. “Només recordar que, des de 2003 que hi ha registres de dones assassinades per les seues parelles o exparelles, portem ja més de 1.000. Tampoc s’ha d’oblidar que este és el cas més extrem de la violència masclista, però que cada dia quan ens gitem hi ha dones que han de patir la violència física, psicològica… Dels homes amb els que estan convivint”, va manifestar Alemany.

Per la seua banda, Mª José Ballesteros, va expressar que “la lluita contra la violència de gènere és un deure democràtic i una politica d’estat. És un fet de l’amenaça dels que neguen la violència de gènere i pretenen la reculada en els drets de les dones. Es necessita, unitat i fermesa contra els que neguen una realitat com és l’existència de la violència contra les dones, només per ser dones”. D’aquesta manera, Ballesteros també va indicar que el grup socialista donava suport íntegrament a aquest manifest de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Finalment, el portaveu de Vox, Fidel Valcarce, va explicar que “Vox reitera el seu compromís per la lluita contra qualsevol manifestació de violència contra les dones, així com contra qualsevol home, xiquet o major. Des d’aquest ple condemnem qualsevol atemptat contra l’article 14 de la nostra Constitució, on es consagra la igualtat entre espanyols sense que puga prevaldre discriminació alguna per raó de naixement, sexe, edat, raça, ideologia o condició personal o social. Declarem la necessita de defendre a qualsevol víctima de violència, home o dona, i condemnar per igual als agressors i assassins, siguen homes o dones, ja que quan l’Estat nega la igualtat de tots davant la llei i no posa el seu poder al servei dels drets de tots, siguen homes o dones, s’infringisquen els fonaments de l’estat de dret”. D’aquesta manera, Valcarce va justificar el seu vot en contra del manifest.

Posteriorment, es va passar a la votació de la proposició.

A continuació, adjuntem un vídeo a les diferents intervencions dels edils sobre aquesta proposició:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia