El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig va assegurar aquest dissabte que la Generalitat Valenciana “no està avaluant de moment noves restriccions”, però que “si puja l’hospitalització haurem de prendre mesures”.

Preguntat per si el Consell podria establir noves restriccions davant les celebracions nadalenques, el president valencià ha insistit que: “en aquests moments demanem responsabilitat, no estem avaluant noves restriccions, però hem de ser prudents”.

A continuació, ha afegit que: “si puja l’hospitalització haurem de prendre mesures, però no volem afegir més restriccions. Amb el passaport covid s’està incentivant la vacunació i cal seguir així. Desgraciadament, la situació no és bona. Ens agradaria un Nadal diferent, si es fan les coses bé es pot mantindre el contacte. No volem tornar al tancament absolut, això no està en la nostra perspectiva”.

D’altra banda, el president també ha fet referència al procés de vacunació infantil que començarà la setmana que ve, amb 150.000 vacunes per a xiquets de 11, 10 i 9 anys.

També ha recordat que es contínua amb els punts mòbils de vacunació per a continuar immunitzant a les persones que encara no s’han vacunat i per als qui necessiten d’una tercera dosi reforce.

D’altra banda, cal indicar que, la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana del coronavirus covid-19 a catorze dies es va situar aquest divendres en els 364’30 casos per cent mil habitants, després de pujar 31’52 punts en una jornada, i es manté per damunt de la mitjana nacional, que és de 323’07.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, la incidència valenciana es manté des del dimarts en el llindar de risc alt de contagi, i segueix com la novena més alta d’Espanya, per darrere d’Aragó, Astúries, Balears, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Navarra i País Basc.

Respecte als contagis per grups d’edat, els menors d’11 anys continuen acumulant la major incidència i arriben ja als 645’99 casos per cent mil habitants (des del dimarts estan en situació de risc extrem de contagi), seguits de la franja de 40 a 49 anys (456’21); els de 30 a 39 anys (393,21); i els de 60 a 69 anys (362’65).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia