Ahir diumenge, 12 de desembre, membres de la Fundació Limne, acompanyats per veïns de Bétera i autoritats, es van acostar al barranc del Carraixet per a entre totes i tots realitzar una neteja del tram comprés entre el Poliesportiu de Bétera i el pont de l’Ecoparc.

Aquesta és una jornada de neteja de rius que s’organitza anualment en diferents localitats i que pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus.

La jornada “Mans al riu“, el punt de trobada de la qual va ser una vegada més l’aparcament del Poliesportiu de Bétera (avinguda de la Diputació, 15), està organitzada per la Fundació Limne. Aquesta és una entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. La iniciativa compta amb la col·laboració del consistori de la localitat.

Durant el transcurs de la jornada els monitors van informar a les persones participants sobre el destí que correspon a cada residu i, també, sobre l’eco-parc de Bétera. De fet, als assistents se’ls va proporcionar bosses per a la separació selectiva de les deixalles que es trobaven pel camí. Es quantificaran i es classificaran també, segons el grup social que les genera. La Fundació Limne és una organització privada, sense ànim de lucre, constituïda en 2007 per destacats especialistes de la gestió d’aigües, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació del Patrimoni Social i Ambiental dels ecosistemes aquàtics, continentals i de transició, així com els ambients terrestres relacionats.

L’àmbit d’actuació de la Fundació Limne comprén el territori de les conques hidrogràfiques i subconques litorals que aboquen en la mar Mediterrània entre el marge esquerre de la Gola del Segura en la seua desembocadura i la desembocadura del riu Cenia.

Des del Departament de Projectes i Comunicació de la Fundació Limne es planifiquen i executen diverses iniciatives, mitjançant les quals s’aconsegueix posar en marxa els fins fundacionals de la Fundació.

A continuació, us oferim un vídeo de la jornada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia