La Generalitat Valenciana ha accedit al fet que durant la campanya de vacunació contra el coronavirus que començarà aquest dimecres en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, es permetrà que un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de rebre la dosi.

“Escoltats als diferents agents de la comunitat educativa i de manera coordinada entre les conselleries de Sanitat i Educació, s’ha determinat que per a facilitar el procés de vacunació dels menors entre 5 i 11 anys en els centres educatius i atenent el seu acompanyament emocional, es permetrà que, puntualment si els familiars ho consideren necessari, un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de la vacunació”, segons el Consell.

Des del Govern valencià s’assegura que és “molt important” que en tot moment s’eviten les aglomeracions i, per aquest motiu, els familiars que decidisquen acompanyar a l’alumnat han de seguir unes pautes per a poder complir amb les mesures de seguretat i higiene necessàries en els centres educatius.

Entre elles figuren que només es permetrà la companyia d’un membre de la família per menor, que l’acompanyament es farà exclusivament en el moment de produir-se la vacunació, que la familiar haurà d’estar en l’horari previst pel col·legi i en el lloc acordat i finalitzada la vacunació del menor, el familiar haurà d’abandonar el centre educatiu perquè “és convenient romandre en el recinte el menor temps possible”.

“En cap cas -afigen des del Consell- es permetran aglomeracions de persones dins del recinte del centre escolar. Hauran de garantir-se i respectar-se en tot moment les mesures de seguretat, l’ordenació dels fluxos de persones i higiene establides pel centre, així com l’ús de la màscara i el manteniment de la distància interpersonal”.

Així mateix, remarquen que no es podrà interactuar amb altres grups bambolla diferents al del propi fill o filla.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia