Aquesta setmana, l’equip de Betera.com ha tingut l’honor de parlar amb el director de Zorongo Teatre, Dídac Moreno. Aquest, ens ha fet un balanç molt positiu de la que ha sigut l’última temporada de l’any teatralment parlant.

Cal recordar que la companyia ha dut a terme diferents representacions de les seues obres de més actualitat a diferents racons d’Espanya. En aquest sentit, han participat en diferents certàmens de teatre. En les seues representacions han aconseguit captivar a públic i jurat.

Així, el passat 09 d’octubre van actuar en el Certamen Nacional de Teatro Amateur Villa de Catral 2021, representant Escríbeme a la tierra, on van obtindre el primer premi a la millor direcció i el 4t premi general. Però ací no acaba tot, l’actriu de l’agrupació “Merxe Leal” ha acoseguit obtindre el premi a millor actriu de la XIII Mostra de Teatre Amateur de Benetússer pel seu paper de Leonor en “Enroque de reinas“. A més a més, en el certamen “Cullera a Escena”, Dídac Moreno i Pasqual Huedo Dordá també van obtindre el premi de millors actors per “Pere i el Capità”. Així mateix, de manera especial i exclusiva, el jurat de “Cullera a Escena” va voler fer un reconeixement al grup de músics que intervenen en la citada obra de teatre: Alícia Pérez, Toni Marzo, Lluís Usó i Vicent Martí. Aquest últim reconeixement no és un guardó habitual, però en aquesta ocasió el jurat va estimar atorgar-lo pel seu gran treball.

Des de Zorongo Teatre estan molt satisfets pels resultats obtinguts. Ara ja estan preparant-se per al pròxim any, 2022. De fet, ja tenen fixada la data per a realitzar la  Mostra de Teatre Amateur Comunitari, en col·laboració amb l’Ajuntament de Bétera. Segons ens ha explicat Dídac, serà el 21, 22, 28 i 29 de maig. “S’han fet diferents mostres de teatre a Bétera, però no com aquesta. En aquest certamen podran participar les diferents agrupacions teatrals amateurs que hi ha a tota la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, cite que serà comunitari”, ens explica Didac.

“Ara falta perfilar les bases de participació perquè es puguen publicar i les diferents companyies puguen apuntar-se a participar. Per a l’ocasió, seleccionarem tres obres”, continua el director de Zorongo Teatre.

A més d’aquesta mostra, a principis d’any, la formació ja té previst en el calendari diverses actuacions en altres localitats. També tenen al cap acollir una presentació del llibre de l’actor Carles Castillo. No obstant, de tots aquests assumptes futurs ens aniran informant quan tinguen més detalls a donar a conéixer.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia