La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública prorrogarà les 6.656 places de reforç COVID-19 actualment vigents. La decisió s’ha pres després de consultar les necessitats assistencials amb els diferents departaments de salut i s’ajusta a la gestió dinàmica de la pandèmia que ha portat des del primer moment la Conselleria de Sanitat, adaptant-se en tot moment a les circumstàncies canviants de l’emergència sanitària per a atendre de la millor forma les necessitats sanitàries dels valencians i les valencianes.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el reforç “es mantindrà, almenys, fins al 30 d’abril, el temps que s’estima necessari fins a poder comptar amb les 6.000 noves places estructurals amb les quals es dotarà la Conselleria de Sanitat”. “En tot cas, i com sempre, la continuïtat de les places de reforç estarà subjecta a l’evolució de la situació epidemiològica”, ha afegit la consellera.

Les 6.000 noves places representen un increment de plantilla històric de la Conselleria de Sanitat, del 10% respecte a la situació actual. Aquestes places sumades a les 1.889 places creades per a atendre el Departament de Salut de Torrevieja, recentment incorporat a la gestió directa, i les 113 de la recent subrogació del servei de ressonàncies magnètiques, que estava privatitzat, eleva l’increment de la plantilla estructural a un 15%.

Taxes Covid-19

La taxa de defuncions per cada mil contagiats de coronavirus en la Comunitat Valenciana ha baixat un 35’2% amb la vacunació, ja que ha passat de les 18’88 morts per cada miler de casos notificats de finals de 2020 a la taxa actual de 12’24 defuncions.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat consultats, la taxa de mortalitat s’ha reduït en tots els grups d’edat, però especialment a partir dels 70 anys, des de la generalització de la vacunació contra la covid-19, que es va començar a administrar el 27 de desembre de l’any passat, fa quasi un any.

Encara que durant l’any transcorregut des de l’inici del procés de vacunació contra el coronavirus hi ha hagut un increment en termes absoluts tant del nombre de contagis com del de defuncions en la Comunitat Valenciana, la taxa de mortalitat ha descendit, ja que les morts han crescut en menor mesura que els casos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia