Des del Consistori de Bétera s’han sumat a la proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), volent mostrar  la seua més absoluta repulsa després de tindre coneixement d’una nova víctima per violència de gènere.

Per aquest motiu, s’ha convocat un minut de silenci per a hui, dimarts, 21 de desembre, a les 12.00 hores en totes les dependències municipals, sempre complint amb les mesures sanitàries establides.

I és que, com habitualment fa, la FVMP convoca a una concentració silenciosa d’un minut a les 12.00 hores; en record i denúncia per una nova víctima de la violència de gènere. La FVMP manifesta la seua repulsa davant aquesta nova agressió contra les dones, i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne aquests actes amb el propòsit d’acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere.

L’últim cas ha sigut en Torrevieja el passat dissabte. El municipi de la víctima va guardar el passat diumenge un minut de silenci enfront de l’Ajuntament.

Unes 500 persones, segons el consistori de Toreevieja, van participar en aquest acte en record de la dona de 35 anys, presumptament assassinada per la seua parella, un home de 39, que posteriorment es va entregar en dependències de la Guàrdia Civil.

La vicealcaldessa del Torrevieja, Rosario Martínez, ha denunciat que la violència masclista és “la segona pandèmia” que està vivint la societat, juntament amb la del coronavirus, i ha lamentat que no s’estiga sabent resoldre aquest problema que trunca la vida de moltíssimes dones.

En declaracions als periodistes, Martínez ha afirmat que tant la víctima com la seua parella eren persones conegudes en el municipi, i ha indicat que en principi no hi havia per part d’ella cap denúncia per maltractaments.

El titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Torrevieja va decretar aquest dilluns l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de l’home detingut per matar presumptament a la seua companya sentimental.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (*TSJCV), el jutge també ha acordat com a mesura cautelar la suspensió del dret a la pàtria potestat respecte a la filla de la parella, una xiqueta de tres anys.

La causa està oberta per un delicte d’homicidi, sense perjudici d’ulterior qualificació, han assenyalat les mateixes fonts.

L’home, de 39 anys, compta amb antecedents de violència masclista, segons fonts pròximes a la investigació.

El detingut, que es va personar dissabte passat sobre les 07.00 hores en dependències de la Guàrdia Civil de Torrevieja, va assegurar que la seua parella sentimental, de 35 anys, es trobava “inconscient” a la seua casa després d’una agressió mútua entre els dos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia