El sindicato CSIF ha demanat per escrit a Conselleria d’Educació que “realitze tant la remodelació com la construcció” del nou IES de Bétera “amb la major celeritat possible”. La central sindical ha presentat aquest document davant la situació actual, “amb el doble d’alumnat del qual hauria d’admetre el centre”, i amb la impossibilitat, per aqueixa massificació, de complir el pla de contingència covid.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el seu escrit la situació de “massificació i deficients instal·lacions” que pateix l’institut d’Ensenyament Secundari Les Alfàbegues, l’únic del municipi de Bétera i en el qual també cursa els seus estudis d’ESO i Batxillerat alumnat de poblacions pròximes.

El sindicat subratlla un context actual en el qual 1.230 alumnes desenvolupen els seus estudis en 29 unitats d’ESO, sis de Batxillerat i 14 de cicles formatius. En l’actualitat existeixen set aules prefabricades -o barracons- instal·lades en la boga amb el poliesportiu municipal, i l’Ajuntament també ha cedit aules, per exemple, en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes.

La central sindical continua relatant que “tots els espais actuals de l’institut estan dedicats a aules, malgrat que alguns no tenen les condicions mínimes per a impartir classe, com la cafeteria o finals de corredor. La generació d’aqueixos espais ha anat derivant de l’increment continu de matrícula que ha provocat un excés d’alumnat i una massificació insostenible”. Aquesta situació dificulta una possible aplicació del pla d’emergència i impedeix el pla de contingència per Covid.

CSIF assenyala en el seu escrit que les actuacions del pla Edificant, dirigides a remodelar l’actual IES i construir un nou, pretén dur-les a terme Conselleria “mantenint a l’alumnat en el recinte durant el transcurs de les obres, que poden allargar-se tres o quatre anys”. Davant aqueixa decisió, el sindicat adverteix del “risc per a l’alumnat donades les característiques de l’obra i del centre”.

La central sindical reclama que “s’estudie una solució alternativa més adequada i es realitze tant la remodelació com la construcció del nou IES amb la major celeritat possible”. A més, demanda la incorporació de personal administratiu i de serveis que afronte les manques existents en aquest aspecte, que provoquen una sobrecàrrega de treball per a l’equip directiu que s’agreuja per l’excés de l’alumnat.

Nota del CSIF
Imprimir article
Comenta aquesta notícia