Així ho va decidir el ple del dilluns de Bétera amb la majoria que imposa l’equip de govern ( PP, Cs i Más Camarena-Torre en Conill).

El ple del dilluns, convocat per a resoldre les al·legacions d’ESQUERRA UNIDA i COMPROMIS, entre altres punts, només va acceptar l’increment en anys de les bonificacions dels habitatges que implanten plaques fotovoltaiques, que podran gaudir-lo durant 5 anys i en un 50%. No obstant això, la proposta sobre la rebaixa de fins a un 30% de l’IBI no ha sigut acceptada. Tampoc la inclusió de les famílies monoparentals com a famílies nombroses.

Es tracta de les al·legacions que va presentar el coordinador d’Esquerra Unida de Bétera Luis Poveda enfront de la nova ordenança fiscal de l’IBI perquè s’estudiaren tres modificacions que entenem com a fonamentals.

Bonificar fins a 5 anys en un 50% la quota de l’IBI per als qui instal·len plaus fotovoltaiques en els seus habitatges Que es rebaixe fins a un 30% la quota de l’IBI per als qui viuen en urbanitzacions sense Serveis bàsics com: clavegueram, neteja i enllumenat públic. Que s’incloga a les famílies monoparentals també com a nombroses i permeta que es beneficien de la bonificació per família nombrosa.

“Doble incompliment i doble vara de mesurar per a les urbanitzacions sense serveis  bàsics”

Per al coordinador d’Esquerra Unida de Bétera- Luis Poveda- és una decepció perquè l’equip d’Elia Verdevío mostra una doble vara de mesurar, d’una banda realitza gestos quantiosos en zones ben assentades i que tenen ja tots els serveis municipals, sense que se solucionen les deficiències en *aquelles que falten els Serveis bàsics municipals”. Es tracta d’urbanitzacions com Camí de Paterna, La Conarda, Los Pinares, El Brucar, Lloma del Mas, El Bassó, La Providència, Lloma del Calderer, El Periquillo, Cloxa del Sec. etc.

En aquest aspecte la proposta d’Esquerra Unida volia equilibrar la injusticia de la nova ordenança municipal i per això proposàvem una rebaixa, pel camí de les bonificacions de fins a un 30% per als habitatges d’aqueixes urbanitzacions. La proposta d’Esquerra Unida part de la base de la realitat que  aqueixes urbanitzacions viuen i es queixen quotidianament “l’absència dels serveis municipals d’Enllumenat Públic, Neteja Viària i xarxes de clavegueram”. Incompliments, com el de les fosses sèptiques, que al nostre entendre podrien estar vulnerant les directives de la mateixa Unió Europea sobre medi ambient.

Luis Poveda lamenta aquesta manera d’actuar “d’un equip de govern que és alié a la realitat del municipi que ha de governar”, per la qual cosa des de “Esquerra Unida continuarem plantejant aquestes solucions perquè creiem que ha de dotar-se dels serveis municipals mínims a totes les veïnes i veïns del municipi, incloent a totes les urbanitzacions de Bétera”.

A Bétera a 21 de desembre de 2021. Luis Poveda.
*Aquesta nota està copiada tal com l’autor l’ha enviada. Per això, no ens fem responsables de les paraules abocades en ell. No obstant això, estem a la disposició de les persones implicades per si volen fer algun aclariment o rèplica.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia