La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia valencià ha autoritzat la pròrroga fins al 31 de gener de la vigència de l’anomenat passaport Covid, així com l’ampliació d’aquesta mesura a tota l’hostaleria i restauració, amb independència del seu aforament.

El requeriment d’aquest certificat serà efectiu per a accedir a tots els locals d’hostaleria i restauració de la Comunitat Valenciana (fins ara es demanava en els d’un aforament superior a 50 persones), i s’amplia també a altres establiments com a gimnasos o cinemes, circs, instal·lacions esportives i seus festeres en els quals es consumisca beguda o menjar.

Aquestes disposicions es troben contingudes en la resolució de la Conselleria de Sanitat datada el 21 de desembre i entraran en vigor a les 0.00 hores de l’endemà al de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El Tribunal considera que la pròrroga de la mesura en aquells espais on ja era obligatori presentar el certificat covid està justificada per l’evolució de la pandèmia.

Igualment, la seua ampliació a nous establiments i espais resulta “idònia, necessària i ponderada o equilibrada, en tant es deriven d’ella més beneficis o avantatges per a l’interés general que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte”, precisa la Sala.

Aqueixa ponderació d’interessos en conflicte -com recorda l’acte de la Sala- ja ha sigut examinada pel Tribunal Suprem, que ha qualificat l’exigència del passaport covid com una limitació “tènue” de determinats drets fonamentals que, en ser enfrontada amb la “poderosa presència” d’uns altres com la vida o la protecció de la salut “aporta una justificació objectiva i raonable per a la seua adopció”.

En concret, la resolució avalada aquest dimecres pel TSJCV contempla l’obligatorietat de presentar el passaport Covid en tots els locals d’hostaleria, ampliant els espais d’exigència d’aqueix certificat a “tots els llocs tancats i oberts” on s’oferisca servei.

També en cinemes, sales multifuncionals, circs i seus festeres, festivals de música que se celebren en espais tancats i en espais a l’aire lliure on no siga factible l’ús de màscara de manera permanent, espais amb servei de restauració situats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives i centres especialitzats d’atenció a majors (CEAM), centres integrals de majors (CIM) i centres assimilats com a clubs de convivència per a persones majors i similars.

També en les piscines cobertes i en els gimnasos, on serà necessari l’ús permanent de la màscara.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia