Aquest dilluns 27 de desembre, continua la Fira de Llibres de Nadal de l’Ateneu de Bétera. Hui, les instal·lacions de la Plaça del mercat, 5, acolliran una nova presentació al voltant de les 19.30 hores.

Hui es parlarà d’Art Gòtic Mural a través del llibre “La pintura mural gòtica en territori valencià“.

Acudiu i aprofiteu per a fer les vostres compres literàries.

Aquesta publicació documenta i presenta de forma textual i gràfica el fragmentat corpus de pintura mural gòtica conservada a territori valencià. Restes pictòriques poc conegudes i molt disperses que s’estudien a través de la investigació documental, el treball in situ a peu d’obra i a més emprant tècniques d’anàlisis de laboratori per conèixer la composició dels materials. Aquest estudi pretén pal·liar l’oblit de les obres pictòriques murals d’aquest període a la nostra terra, a través de la reconstrucció de la xarxa de processos artístics i de les restes de les obres murals meridionals de l’antiga Corona d’Aragó. S’exposen tant obres completes com les restes conservades de moltes pintures, que ens han arribat, i que palesen el nivell i la riquesa d’intercanvis artístics existents en aquell moment, amb multitud d’influències de tota Europa i més enllà de la mediterrània. En aquest sentit, es presenta una amplia catalogació d’obres pictòriques que continua en estudi i s’espera ampliar amb el temps, per a la difusió i conservació del nostre patrimoni.

Sobre les autores del llibre

Aurora Rubio Mifsud és doctora en Conservació i Restauració del Patrimoni Historicoartístic, per la Universitat Politècnica de València (UPV), títol que va obtindre amb la tesi doctoral titulada «La pintura mural gòtica lineal a territori valencià. Statu quo del corpus conegut. Estudi i anàlisi per a la seua conservació» (2015).

Restauradora d’obres d’art, amb díhuit anys d’experiència com a tècnic restaurador, ha desenvolupat la seua activitat professional centrada en la restauració de pintura mural, tant en institucions públiques, –Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (Ivc +r), la Fundació de la Comunitat Valenciana La Llum de les Imatges, la Universitat Politècnica de València–, com en empreses privades, entre elles la pròpia ja extingida.

María Antonia Zalbidea Muñoz és llicenciada en Belles arts, en l’especialitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals (1995/1996). En 2004 es va doctorar en Belles arts per la Universitat Politècnica de València (esment de doctorat europeu) amb la tesi titulada «La tècnica del cartonatge en Giambattista Tiépolo i les seues possibles influències en els artistes espanyols». Des de l’any 2010 és professora titular i ha participat en diversos projectes d’investigació i contractes I+D+I relacionats amb les seues línies d’investigació, principalment l’estudi dels materials pictòrics tant murals com de pintura de cavallet. També ha dedicat diversos estudis a materials utilitzats per a la consolidació de materials murals pictòrics i la catalogació i gestió de dades derivades de l’estudi de col·leccions museístiques, obres i restauracions pictòriques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia