La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha establit una nova estratègia de vacunació enfront del coronavirus per a accelerar el ritme d’immunització de la població pendent de rebre la dosi de record o que encara no compte amb la pauta completa.

D’una banda, un objectiu prioritari és oferir la vacunació amb les dosis de record a la població major de 60 anys o vacunats amb Janssen que encara no l’hagen rebuda abans que finalitze l’any.

D’altra banda, les persones vacunades en el seu moment amb la pauta exclusiva d’AstraZeneca (doble dosi o simple, en el cas d’haver passat la malaltia), seran citades per a rebre la dosi de record abans que finalitzen les festes nadalenques, incloent al personal docent i a la resta de personal essencial. En total són 277.581 persones les que han sigut inoculades amb la vacuna de AstraZeneca. L’objectiu és que els docents puguen tornar al col·legi amb la dosi de record.

No obstant això, el ritme de citació dependrà de les particularitats de cada departament (perfil poblacional, de vacunació, dispersió geogràfica). En tot cas, el criteri d’immunització serà el que s’ha aplicat sempre en la Comunitat Valenciana, és a dir, la priorització de grups acordada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que correspon atendre primer la població amb més risc.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “el nostre objectiu és accelerar al màxim la vacunació en la Comunitat Valenciana. Per això, hem instal·lat 47 punts de vacunació estables distribuïts per tota la Comunitat Valenciana i 149 equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, es faran càrrec d’immunitzar a la població”.

Per a dur a terme aquest procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat citarà per SMS o cridada telefònica a totes les persones que formen part de qualsevol d’aquests grups de població (majors de 60 anys, si ha rebut només la dosi de Janssen o pauta completa amb AstraZeneca).

Per tant, l’usuari de qualsevol d’aquests grups rebrà una cita programada i haurà d’acudir al lloc que se li indique. En aquest cas, se’l citarà en un dels 47 punts de vacunació permanent o en un centre sanitari, depenent del departament de salut.

Una vegada s’hagen vacunat aquests grups, Sanitat començarà a citar a les persones majors de 50 anys, i posteriorment, a les persones majors de 40 anys (a mesura que es complisca l’interval mínim per a la dosi de record) per a administrar a aquesta població la dosi de record.

Punts mòbils de vacunació sense cita

D’altra banda, a més de l’estratègia de vacunació amb cita programada, la Conselleria de Sanitat continua facilitant la possibilitat de vacunació sense cita prèvia, però únicament a les persones pendents d’una primera dosi o una segona dosi de la vacuna.

En aquest cas, qualsevol persona que es trobe en aquesta situació pot acudir a qualsevol dels punts mòbils de vacunació que se situen en llocs estratègics d’afluència de població, i que s’han instal·lat per a acostar la vacuna a aquells ciutadans o ciutadanes que per qualsevol motiu no hagen pogut immunitzar-se enfront de la COVID-19.

Aquests punts mòbils es poden consultar en les xarxes socials de la Conselleria de Sanitat, Twitter, Instagram o Facebook.

48 punts de vacunació amb cita programada
VINARÒS

· Llar del Pensionista de Vinaròs

CASTELLÓ

· Hospital de Campanya de Castelló

· Pèrgola de Castelló

LA PLANA

· Poliesportiu Municipal La Vall d’Uixó

SAGUNT

· Centre Cívic – Port de Sagunt

VALÈNCIA – CLÍNIC

· Hospital de la Malva-rosa

· Hospital Clínic – Consultes Externes

VALÈNCIA ARNAU LLÍRIA

· Centre Jove de Benaguasil

· Casa Nebot de Bétera

· Escola d’Adults de L’Eliana

· Pavelló Multiusos de Llíria

· Espai Jove de La Pobla de Vallbona

VALÈNCIA – LA FE

· Hall Consultes Externes – Ricardo Trenor – Carrer Alboraia

· Hall Laboratori La Fe – Torre B

REQUENA

· Centre Salut de Requena

· Centre Salut d’Utiel

VALÈNCIA HOSPITAL GENERAL

· Escola d’Adults de Xirivella

· Centre de Majors Benagéber-Alaquàs

· Centre de Salut Torrent II

VALÈNCIA – DR. PESET

· CIPS (Centre d’Informació i prevenció de la SIDA) – València

· Centre Municipal de Majors de Benetússer

LA RIBERA

· Sala d’Exposicions d’Algemesí

GANDIA

· Centre Social Marcel.li Pérez del Grau de Gandia

· Carpa al costat del Centre de Salut d’Oliva

· Frontó Municipal d’Ador

DÉNIA

· Hospital de Dénia – Consultes Externes

ALCOI

· Hospital d’Alcoi

VILA JOIOSA

· Auditori La Vila de La Vila Joiosa

· La Torreta de Benidorm

ALACANT – SANT JOAN

· Claraboia Hospital de Sant Joan

· Centre Comunitari Entreplayas

ELDA

· Centre Polivalent les 300 d’Elda

· Comparsa Pirates de Novelda

· La Piràmide de la Plaça de Bous de Villena

· Centre Municipal Clara Campoamor de Petrer

· Comparsa Estudiants de Biar

ALACANT

· Hospital General d’Alacant – Claraboia

· Centre de Salut Sant Vicent II – gimnàs matrona

ELX

· Poliesportiu El Toscar d’Elx

ORIHUELA

· Centre Social de Majors El Escorratel d’Orihuela

· Baixos propietat de l’Ajuntament de Callosa de Segura

· Palacio de Música d’Almoradí

TORREVIEJA

· Pilar de la Horadada: Carpa Municipal recinte Firal Raimundo Benedicto

· Rojales: Antic Centre de Rehabilitació situat en C/ sant Isidro

· Guardamar: Escola de Música, usat la vegada anterior, *Mercat, 2

· Torrevieja: Carpa de Biblioteca Pública Carmen Jalon, entrada per Vicente Blasco Ibañez

MANISES

· Poliesportiu Albert Arnal de Manises

ELX-CREVILLENT

· Poliesportiu El Toscar d’Elx

Imprimir article
Comenta aquesta notícia