Des del Consistori de Bétera s’han sumat a la proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), volent mostrar  la seua més absoluta repulsa després de tindre coneixement d’una nova víctima per violència de gènere.

Per aquest motiu, s’ha convocat un minut de silenci per a hui, dimarts, 28 de desembre, a les 12.00 hores en totes les dependències municipals, sempre complint amb les mesures sanitàries establides.

I és que, com habitualment fa, la FVMP convoca a una concentració silenciosa d’un minut a les 12.00 hores; en record i denúncia per una nova víctima de la violència de gènere. La FVMP manifesta la seua repulsa davant aquesta nova agressió contra les dones, i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne aquests actes amb el propòsit d’acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere.

L’últim cas va tindre lloc a Elx el passat dissabte 25 de desembre, Dia de Nadal.

La dona de 25 anys de nacionalitat paraguaiana assassinada presumptament per la seua parella d’un tret (tir), deixa orfes un xiquet de 9 anys i una xiqueta de només 3.

En un comunicat, el Ministeri d’Igualtat ha condemnat aquest nou crim per violència masclista ocorregut a la ciutat il·licitana, el 43 en el que va de 2021 i el número 1.125 des que es van començar a recopilar dades, en 2003.

Els xiquets orfes s’eleven durant el present any a 30 i a 336 des de 2013, segons el Ministeri, que ha confirmat que no existien denúncies prèvies contra el presumpte agressor, que continua sent objecte de cerca per la Policia Nacional i encara en parador ignorat.

El Govern ha recordat que el telèfon 016, les consultes en línia a través de l’email 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016 continuen funcionant amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana.

En el 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 8 a 22 hores tots els dies de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.

La víctima va ser trobada sense vida sobre les 23 hores del passat 25 de desembre en un domicili del barri il·licità dels Palmerars i presentava un únic orifici per arma de foc.

Des del primer moment, la primera hipòtesi de la Policia és que es tracta d’un assassinat de violència masclista encara que s’espera a l’arrest de la víctima per a confirmar aquesta línia d’investigació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia