La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa una nova aplicació de lector QR GVA que permet, de manera senzilla i àgil, validar el certificat COVID Digital de la Unió Europea.

Fins hui, les validacions dels certificats COVID es realitzaven amb una App desenvolupada a Luxemburg, que es pot descarregar en els markets App Store o Play Store. Ara, Sanitat ha creat una nova aplicació, que es descarrega accedint a la web, i ofereix la possibilitat d’instal·lar-ho en un dispositiu mòbil i utilitzar-lo sense necessitat d’estar connectat a Internet.

La finalitat és facilitar la lectura ràpida i segura dels certificats COVID-19 de la UE, i atendre així les necessitats del personal de l’àmbit de l’hostaleria i d’altres llocs on s’exigisca el certificat per a poder accedir (seus festeres, cinemes, teatres, etc.).

D’aquesta manera, l’usuari únicament ha de descarregar-se aquesta aplicació en el seu dispositiu mòbil, i una vegada ja dispose del lector QR, ja no necessita connectar-se a Internet per a validar els certificats COVID. Només serà necessària la connexió per a actualitzar a noves versions.

Per a això, Sanitat ha elaborat la Guia ràpida sobre validació del certificat COVID, que ha posat a la disposició dels usuaris i usuàries en la pàgina web: consultar ací.

En aquesta guia s’explica de manera senzilla com ha de descarregar-se l’aplicació, tant en un dispositiu Android com en Apple, així com la importància de configurar la cambra i quines dades ofereix la lectura del codi QR. En aquest sentit, per a la seua posada en marxa s’ha tingut en compte la Llei de Protecció de Dades, per la qual cosa el sistema no emmagatzema les dades sinó que únicament realitza la lectura.

D’altra banda, la nova aplicació, que està disponible en valencià i en castellà, compta també amb l’avantatge que permet a Sanitat una major flexibilitat i agilitat a l’hora de controlar els paràmetres de vacunació. D’aquesta manera, es pot ajustar l’aplicació perquè detecte les dates de validesa dels tres tipus de certificats, o perquè no isca resultat invàlid en el cas d’haver rebut la dosi de record i que encara no hagen passat els 14 dies des de la inoculació d’aquesta dosi.

Finalment, el nou validador QR GVA permet que es puga canviar la cambra d’escaneig, per la qual cosa dona més opcions per a facilitar la lectura, permetent seleccionar aquella amb més resolució.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia