L’Ateneu de Bétera està aquesta setmana acollint diferents presentacions i activitats amb motiu de la seua ja tradicional Fira de Llibres de Nadal.

El passat dilluns, 27 de desembre, va ser el torn per a la presentació del llibre “La pintura mural gòtica en territori valencià“. Aquesta publicació documenta i presenta de forma textual i gràfica el fragmentat corpus de pintura mural gòtica conservada a territori valencià. Restes pictòriques poc conegudes i molt disperses que s’estudien a través de la investigació documental, el treball in situ a peu d’obra i a més emprant tècniques d’anàlisis de laboratori per conèixer la composició dels materials.

D’altra banda, dimarts 28 de desembre, va ser el torn per al grup Circorama Teatre i la seua representació de “Casanova“.

Ahir dimecres, 29 de desembre, es va presentar el llibre “L’esperit dels temps” de Martí Domínguez. L’autor és doctor en Biologia, professor de Periodisme de la universitat de València i director de la revista científica Mètode. Escriu a diferents mitjans de comunicació, com El Temps, La Vanguardia, Ara i El País. Una part dels seus articles està aplegada als reculls Peiximinuti i Bestiari. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seva tasca com a director de la revista Mètode.

Hui dijous, 30 de desembre, tindrà lloc la presentació del llibre Nosaltres. Els primers moviments de l’Escola Valenciana, de Josep Francesc Chaqués, editat per la Fundació Sambori. Aquesta presentació tindrà lloc a les 19.30 hores. Parcialment memorialista, parcialment documental, Chaqués narra en ell la gènesi de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, una de les entitats sense la qual no s’explica la creació, l’any 1990, de la Federació Escola Valenciana. L’obra, doncs, és una tornada a les arrels, a la feina entusiasta i capficada del mateix Chaqués i dels altres mestres -i també famílies, perquè elles foren especialment decisives- que va fer possible la normalització de la llengua a unes aules que fins principis de la dècada dels 80 havien estat monolingües en castellà.

En la presentació del llibre intervendràn Voro Golfe i Josep Lluís Albinyana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia