Des del passat dijous 23 de desembre i fins el pròxim dimarts 4 de gener, l’Espai d’Art de Paco Seoane (C/ Escultor Ramón Inglés, 12 Bajo) té les seues portes obertes a la ciutadania perquè gaudisquen de l’exposició col·lectiva “Pandemizarte. Crónica de una pandemia”. Aquesta mostra està creada per 22 dels seus alumnes, durant aquests dos últims anys.
Les persones interessades podran visitar l’exposició en horari de vesprada. Es tracta de visites guiades de caràcter privat amb totes les restriccions i mesures sanitàries pertinents a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. En aquestes visites es resumeix de manera cronològica i molt sensible tot el que hi ha sigut el procés d’aquesta pandèmia a nivell global. A través de les obres d’art exposades en aquesta mostra, s’ha intentat sensibilitzar i visualitzar aquesta situació. Totes les obres estan realitzades amb grafit sobre paper i compten amb el mateix format. Així, es fa un homenatge a totes les víctimes i persones que han patit la Covid-19 des de bé a prop.
Qui desitge visitar la mostra deurà realitzar la seua reserva de visita guiadas a través del següent telèfon: 640532936.
En el següent vídeo, Paco Seoane, ens parla amb detall d’aquesta mostra:

Nascut a Galícia, concretament en la vila gallega i costanera de Marín (Pontevedra), la localitat valenciana de Bétera compta en l’actualitat amb el privilegi de tindre com a veí a el artista realista i retratista contemporani Paco Seoane.Paco es va iniciar en el món de l’art amb tan sols 5 anys, gràcies a la seua àvia Manuela del Riu. Aquesta, es va dedicar durant anys a la pintura a l’oli i qui també li va transmetre el seu amor per València i la seua llum plasmada en les obres de Joaquín Sorolla, tal com el propi protagonista d’aquest reportatge ens compta.

Així, des de bé xiquet va començar a dibuixar i a descobrir la seua passió pel retrat, la qual no ha abandonat mai. Perquè, als 15 anys va començar a realitzar retrats per encàrrec.

Les seues obres li han fet viatjar per gran part del Món, portant el seu nom pel cap alt alt i obtenint un gran reconeixement pel seu treball.
Amb un gran nombre d’exposicions col·lectives i individuals a la seua esquena, ha dut a terme també col·laboracions amb altres artistes, dissenyadors, modistes, creatius, fundacions i associacions benèfiques.

Els premis i reconeixements tampoc han faltat al llarg de la seua trajectòria professional. En aquest sentit, cal destacar que, l’any 2004 va ser guardonat amb la Menció honorífica d’Art a Sant Sebastià per una de les seues obres titulada “L’Abraçada”. Així mateix, l’any 2014  va obtindre el Premi Kapital al Millor Artista Plàstic Realista a Madrid i també va ser guardonat, en la mateixa ciutat, amb la Medalla d’Or de la Fundació Fòrum Europa al seu talent artístic.

Va ser fa 6 anys, en 2015, quan Paco Seoane es va traslladar definitivament a València i va obrir un estudi. Des de llavors ha continuat compaginant els seus encàrrecs i projectes amb les seues classes. L’amor li va portar a  instal·lar-se a Bétera i, des de fa uns mesos, compta amb un nou i lluminós estudi on imparteix les seues classes. Situat en plena Albereda de Bétera (C/ Escultor Ramón Inglés, 12), aquest estudi compte amb alumnes de totes les edats (el més xicotet té 5 anys i el seu alumne més major sobre els 70 anys) i de diferents racons de València i fins i tot de fora. Encara que en les seues classes es fa bastant esment al retrat, es treballa també la figura humana, la natura morta, les naturaleses mortes, el paisatge urbà i natural, entre altres temes. Els xiquets, per exemple, han començat a treballar aquestes temàtiques des d’un àmbit més dinàmic i divertit, a través de la il·lustració.

L’equip de Bétera.com ha sigut allí, sent testimoniatge de la familiaritat que hi ha en les seues classes. Sense voler revelar-vos molt més, compartim amb vosaltres una entrevista amb Paco Seoane, on ens compta els seus inicis, els seus projectes més coneguts i ens parla del seu nou estudi, entre altres temes. A més, podreu veure imatges sobre els seus grans treballs.
Qui desitge conéixer més sobre el protagonista del nostre reportatge o desitge contactar amb ell pot fer-lo a través de les seues Xarxes Socials: FacebookInstagram i el següent número de telèfon:  640532936.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia