La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, aplicarà per primera vegada en tot el territori de la Comunitat Valenciana una tècnica de monitoratge dels expedients d’ajuda de la Sol·licitud Única de les ajudes de la PAC.

A través d’un nou sistema de visió i anàlisi d’imatges, es podran controlar els més de 42.000 expedients d’ajuda previstos. La nova tècnica determinarà si es manté o no l’activitat agrària i si es compleix amb les bones pràctiques.

Per a l’any 2022, a través de la Sol·licitud Única es podran demanar totes les ajudes directes associades a la PAC (pagament bàsic, pagament verd, pagament complementari a joves agricultors i ajudes associades a cultius i ramaderia).

A més, també hi haurà una nova convocatòria per a determinades ajudes de desenvolupament rural, com són l’ajuda al cultiu sostenible de l’arròs en zones d’aiguamoll, a la conservació i millora de l’ovella guirra, a l’agricultura ecològica (tant en conversió com en manteniment) i a explotacions agràries situades en zones de muntanya.

Els compromisos tindran una duració d’un any, la qual cosa permetrà cobrir les necessitats d’ajuda fins a les noves convocatòries de l’any 2023.

Per a poder optar a l’ajuda a l’agricultura ecològica és necessari haver realitzat la inscripció en el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) abans del 31 de desembre de 2021.

Igualment, és important recordar l’obligatorietat d’estar inscrit en el Registre General de Producció Agrícola (REGEPA) per a poder comercialitzar la producció i rebre, en el seu cas, qualsevol tipus d’ajuda o subvenció.

El període de sol·licitud única començarà pròxim 1 de febrer de 2022 i serà l’últim any d’aplicació de la PAC actual, abans de l’entrada en vigor del Pla Estratègic Nacional de la PAC (PEPAC) a partir de l’any 2023.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia