(EFE) El primer dia del 2022 va registrar temperatures de quasi 26 graus en la localitat valenciana de Chelva, de 25 graus en el municipi castellonenc d’Atzeneta i de 24 en la població alacantina d’Alcoi. Es tracta d’uns valors similars als de la jornada anterior i que han convertit la jornada d’Any Nou en la més càlida des de l’1 de gener de 1996.

Aquest dissabte va ser el segon dia d’Any Nou més càlid de la sèrie històrica que Aemet té calculada des de 1950, amb una temperatura mitjana de 12,6 graus sol superada pels 13,4 graus de 1996.

Les temperatures màximes d’aquest 1 de gener es van situar en els 25,9 graus de Chelva, els 25,2 d’Atzeneta, els 24,3 del Pinós, els 24,2 d’Alcoi i els 23,5 de Llíria, segons els registres d’Aemet.

En les capitals de província, no obstant això, les temperatures no van superar els 17,5 graus. Alacant van passar el dia a 17,4 graus de màxima i València a 17,1, i a Castelló van ser una poquet més baixes, de 16,8 graus.

Els valors diürns més alts van ser similars als que va haver-hi aquest divendres, 31 de desembre, i van ser extraordinaris, amb una màxima a Vilafranca de 23 graus que va ser la més alta de l’observatori en un mes de desembre des que hi ha registres (1958), i a Villena de 25,3 graus, també la més alta registrada.

Segons Aemet, l’interior de la Comunitat està baix la influència de la massa càlida d’aire, i al litoral arriba aire fresc mediterrani, a vegades amb boires i núvols baixos, d’ací les diferències de fins a 10 graus entre observatoris d’interior (més càlids) i els del litoral (més frescos).

Malgrat el contrast de temperatures entre l’interior i el litoral, en la mitjana de la Comunitat Valenciana el dia d’Any Nou va ser 5 graus més càlid que la temperatura normal d’un 1 de gener, un episodi que s’ha estat prolongant des de fa 10 dies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia