(EFE) La Guàrdia Civil ha detingut a València a un dels majors estafadors amb falses inversions en criptomonedes en l’àmbit europeu, un home de 45 anys i nacionalitat portuguesa, a qui ha bloquejat un patrimoni superior a 2,5 milions d’euros.

Al detingut se li imputen set delictes d’estafa i blanqueig de capitals, per crear una suposada plataforma d’inversions en criptomonedes en una pàgina web, que donava a conéixer a través de diversos fòrums, programes de ràdio, esdeveniments esportius i fins i tot moviments benèfics, per a així aconseguir captar l’atenció i la inversió de nombroses persones a Espanya i Portugal.

L’operació es va iniciar el mes d’agost passat, després de tindre coneixement els agents dels fets a través de la col·laboració amb seguretat privada, ha informat la Guàrdia Civil.

La plataforma oferia una rendibilitat mínima del 2,5% setmanal als inversors en funció de la quantitat que aportaven, arribant a adquirir rols i així poder atraure a altres inversors.

Aquest mètode és conegut com a “esquema ponzi”, un tipus d’estafa que tracta d’induir a engany als perjudicats, els qui creuen que els guanys obtinguts provenen d’una activitat legal, si bé els fons tenen origen en altres inversors enganyats.

D’aquesta manera, la inversió en criptomonedes era tot un èxit, per la qual cosa les víctimes invertien majors quantitats de diners i atreien a més inversors. Les inversions realitzades per les víctimes eren utilitzades pel detingut per a portar un elevat nivell de vida comprant vehicles d’alta gamma, viatges o menjars.

Fruit de les investigacions, es va aconseguir identificar a diversos perjudicats a Espanya i es va descobrir que el detingut havia aconseguit delinquir a Luxemburg, Suïssa i Portugal.

El passat 2 de desembre es van dur a terme 3 entrades i registres en el domicili del detingut, en la seu social de l’empresa i un taller on s’ocultava part dels béns.

A més, s’ha procedit al bloqueig de diversos comptes bancaris i de les pàgines web d’accés a la plataforma i de les pàgines on es publicitava, així com al decomís de diversa documentació i dispositius electrònics (ordenadors, tauletes, telèfons mòbils i USB moneders de criptomonedes).

Igualment, s’han bloquejat 13 vehicles i intervinguts altres set, tots ells d’alta gamma, amb un patrimoni bloquejat total, entre vehicles i comptes bancaris, de més de dos milions i mig d’euros.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat d’Instrucció número 3 de València després de l’operació desenvolupada per agents de l’Equip d’Investigacions Tecnològiques (EDITE) i l’Equip de Delictes Econòmics de la UOPJ de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, que han comptat amb la col·laboració d’EUROPOL.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia