Aquest 2022, el Consistori de Bétera posarà en marxa una nova ruta per al gaudi de totes les veïnes i veïns del municipi. Es tracta de la “Ruta de la Taronja“, la qual compta amb la col·laboració de Turisme Adaptat V3 i COABE.
Aquesta activitat consisteix en un passeig per diferents camps, a través dels quals els assistents i assistentes a la jornada tindran l’oportunitat de descobrir tots els secrets d’aquest producte tan típic de la Comunitat Valenciana.
Si mai has fet un tast de diferents varietats de taronges, ara podràs fer-ho.  Aquestes rutes donaran inici els pròxims dissabte i diumenge, 8 i 9 de gener, en horari d’11.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores.
El punt de trobada serà el Parc del Jonqueral. A més a més, també es disposa d’una plaça per a persones amb mobilitat reduïda en cadascuna de les activitats.
Les reserves per a aquesta ruta es poden efectuar mínim 72 hores abans del seu inici en el següent telèfon: 686466413. També es pot contactar a través del següent correu: info@turismoadaptadov3.com
Les places són limitades a màxim 15 persones per activitat. Per a participar en la ruta es prega portar calçat còmode i que cada participant porte la seua pròpia beguda.

 

La història de la taronja de valència, segons alguns escrits, s’origina fa 20 milions d’anys en el sud-est asiàtic i el seu cultiu es remunta a 4.000 anys arrere en el sud de la Xina, i des d’allí es va estendre per tot Orient.

Va ser en el segle X quan els àrabs van introduir el taronger amarg a Espanya, com a arbre ornamental, apreciat per la seua bellesa i aroma a flor del taronger.

Ja en 1781 un sacerdot de València aficionat a la jardineria, va obtindre mitjançant empelts el primer taronger de fruita comestible i dolça. I va ser així com es crearia el primer hort de tarongers de la Comunitat Valenciana i començaria a aconseguir beneficis econòmics.

El gran èxit d’aquesta fruita va coincidir amb la decadència de la indústria de la seda, la qual cosa va suposar que es talaren moltes moreres i aquests terrenys es van dedicar a la plantació de tarongers. El cultiu de la taronja es va anar estenent per tota la costa Mediterrània, convertint-se aquesta en el bressol de la taronja, la taronja de valència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia