La Conselleria d’Educació proposa mantindre la tornada al col·le de manera presencial en totes les etapes educatives dilluns que ve 10 de gener, tal com està previst, en considerar que els centres educatius són els espais més segurs per a la població escolar.

Educació ha assenyalat que els centres escolars compten amb les majors mesures de prevenció i amb uns plans de contingència que s’han demostrat efectius davant la pandèmia.

No obstant això, com durant tota la pandèmia de coronavirus, està subjecta a les indicacions de les autoritats sanitàries.

Des de la Conselleria han destacat com a factors beneficiosos per a encarar el retorn a les aules l’administració durant aquestes vacances de Nadal de les terceres dosis de la vacuna a tot el personal dels centres educatius, perquè el professorat, el personal d’administració i serveis, neteja, menjador i educadors i educadores tornen a classe amb la màxima immunització possible.

També el fet que la setmana vinent es reprendrà la campanya de vacunació de l’alumnat de 5 a 11 anys que es va iniciar abans de Nadal (l’alumnat de 12 o més anys ja va començar el curs vacunat).

En aquest sentit, anima a tota la comunitat educativa a vacunar-se, perquè la vacunació és la clau per a frenar la covid.

Des de la Conselleria de Sanitat, s’han remés a aquest dimarts, quan es reunirà el Consell Interterritorial de Salut, per a pronunciar-se sobre aquest tema.

El Govern plantejarà aquest dimarts a les comunitats autònomes la seua proposta de tornar a classe el dia 10, dilluns, i fer-ho de manera presencial en totes les etapes i nivells, segons han explicat fonts de l’Executiu.

A partir de les 9.00 hores, el Palau de la Moncloa acollirà la Conferència Sectorial d’Educació, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i la Conferència General de Política Universitària, una de les primeres cites per al nou ministre d’Universitats, Joan Subirats.

Durant la reunió extraordinària, els titulars d’Educació, Sanitat i Universitats i mig centenar de consellers autonòmics abordaran la situació de la pandèmia i les possibles mesures davant el començament del segon quadrimestre en els centres educatius després de l’aturada de Nadal.

Segons les fonts del Govern, totes les comunitats són partidàries de reprendre les classes de manera presencial després de les vacances de Nadal, excepte Madrid.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia