(EFE) Tres voluntaris de la Creu Roja de la Comunitat Valenciana es troben a la Palma des del passat 29 de desembre per a netejar la zona i ajudar els afectats per l’erupció volcànica a tornar a les seues llars amb seguretat.

Es tracta de Víctor Sánchez, un tècnic laboral d’Alacant de 33 anys; Pedro López, un educador social de 44 anys i José María Salazar, un bomber de forestal de 45 anys, aquests dos últims d’Ayora (València).

Formen part d’un dispositiu format per una trentena de voluntaris de Creu Roja de tota Espanya, tots ells amb formació i experiència en emergències de salvament terrestre, que fan torns per a col·laborar en l’emergència sorgida després de l’erupció volcànica de la Palma.

La seua labor consisteix en la neteja de cendres i a facilitar el retorn a les llars dels afectats, acompanyant especialment a la població major o a aquells amb mobilitat reduïda.

“Mai abans havíem treballat en una zona afectada per una erupció volcànica, però els tres tenim experiència en emergències”, explica Víctor Sánchez, qui destaca l’agraïment i l’acolliment rebut per part de la població local.

Els tres voluntaris han sigut acollits en les instal·lacions militars de Breña Baja, on preparen cada dia el material sanitari, emissores, vehicles i mesuradors de gasos amb el qual treballen diàriament, i on han passat, juntament amb el personal de la UME i altres voluntaris, la passada Nit de cap d’any.

A partir d’aquest dilluns prop d’un miler de persones poden començar a tornar als seus domicilis en la zona afectada de la Palma, després d’acordar aquest diumenge el Pla de Prevenció de Regs Volcànic de Canàries (Pevolca) l’alçament de les evacuacions en diverses zones afectades.

Els voluntaris valencians tornaran als seus domicilis dijous que ve, 6 de gener.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia