(EFE) Cinc equips militars d’immunització han començat aquest dimarts a vacunar contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana, han informat fonts de la Conselleria de Sanitat Universal.

El personal militar que integren aquests equips s’han distribuït a l’Hospital de la Malva-rosa i el CIPS Hospital Universitari Doctor Peset, a la província de València; i a l’Hospital d’Alcoi, el centre de majors Escorratel d’Oriola i l’Hospital Universitari de Torrevieja, a la província d’Alacant.

En els pròxims dies està previst que es vagen incorporant de manera progressiva més efectius militars, fins a completar el total d’equips mòbils de vacunació sol·licitats per la Conselleria de Sanitat al Ministeri de Defensa.

Cada equip militar de vacunació es compon de professionals sanitaris, per a administrar les vacunes, i de suport, per a les tasques de registre, segons informa Sanitat.

La seua missió és agilitar el procés d’administració de dosis addicionals en huit departaments de salut, i se sumen als 149 equips de la Conselleria de Sanitat que ja estan immunitzant amb dosi de reforç en els punts de vacunació permanents, a més del personal que està vacunant en centres de salut i punts mòbils.

Els huit departaments de salut en els quals està previst que es despleguen els equips militars de vacunació són Vinaròs, Hospital Clínic-Malva-rosa, Arnau de Vilanova-Llíria, València-Hospital Peset, Xàtiva-Ontinyent, Alcoi, Oriola i Torrevieja.

En un primer moment, treballaran en aquests 13 punts: Vinaròs (llar del pensionista), Peníscola (centre de salut), Benicarló (centre de salut), València-Hospital Clínic Universitari (Hospital de la Malva-rosa), Llíria (centre de salut integrat), Hospital Arnau de Vilanova, València-CIPS Hospital Universitari Doctor Peset, Xàtiva (centre de salut), Ontinyent (centre de salut), Hospital d’Alcoi, Orihuela (centre de majors Escorratel), Callosa (Ajuntament) i Hospital de Torrevieja.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia