Demà dimecres, 05 de gener, serà un dia màgic per les xiquetes i xiquets de Bétera.  Doncs, els Reis Mags d’Orient arribaran també a la localitat de Bétera.
A partir de les 10.30 hores, les seues majestats els Reis Mags d’Orient estaran esperant a les portes de la Casa de la Cultura del municipi als més xicotets de la casa, d’edats compreses entre els 3 anys (nascuts en l’any 2018) i els 7 anys (nascuts en l’any 2014) que hagen rebut la carta, per a recollir els seus regals.
Així mateix, ja a la vesprada, des de l’Albereda de Bétera es viurà la Cavalcada dels Reis Mags. Aquesta donarà inici a partir de les 17.30 hores.
Des del Consistori s’ha pregat  col·laboració de les famílies per a evitar les aglomeracions, guardar la distància de seguretat, utilitzar mascareta i en la mesura que siga possible, gaudir des dels balcons, finestres i terrasses, ja que “els nostres xiquets i xiquetes mereixen gaudir d’aquest dia carregat d’il·lusió però cal que siga amb responsabilitat, prudència i molt de sentit comú”.
Orígens de la Cavalcada
Almenys des del segle XIX han tingut lloc representacions amb els Reis Mags com a protagonistes en diversos llocs d’Espanya. La primera representació de la cavalcada que és la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi està documentada en 1866, tal com es recull en el Diari d’Alcoi. Per circumstàncies de l’època, no va ser fins a 1885 quan es representa de forma continuada fins a la nostra data.
D’altra banda, amb menys ressò, també es celebra a altres poblacions com les txeques, poloneses, mexicanes i en la localitat portuguesa de Monção, en la qual els Reis Mags (Melcior, Gaspar i Baltasar) i els seus patges i ajudants llancen caramels i llepolies als xiquets en la vespra de la festa d’Epifania.
D’aquesta manera, les cavalcades se celebren cada 5 de gener a la vesprada o al capvespre, seguint la tradició, abans que els Reis deixen durant la nit els regals a les cases.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia