(EFE) El curs escolar es reprendrà en la Comunitat Valenciana, tal com estava previst, dilluns que ve, 10 de gener, amb el 100% de presencialitat en totes les etapes educatives, i amb tot el professorat vacunat amb la dosi de reforç contra la covid.

Així ho han confirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i els consellers de Sanitat, Ana Barceló, Educació, Vicent Marzà, i Universitats, Carolina Pascual, després de la reunió telemàtica del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, la Conferència Sectorial d’Educació i la Conferència General de Política Universitària, celebrades aquest dimarts.

Els tres consellers han sol·licitat al Ministeri de Sanitat la necessitat de comptar abans que es reprenga l’activitat lectiva dilluns que ve amb una actualització del protocol de gestió de casos covid-19 a les aules adaptada a la situació actual de la pandèmia, segons un comunicat de la Generalitat.

Barceló ha dit que la setmana vinent es reprendrà la vacunació de la població escolar entre 5 i 8 anys, així com dels escolars entre 9 i 11 anys que no es van poder vacunar abans de Nadal.

La consellera ha destacat que el percentatge de vacunació d’aquesta població en la Comunitat Valenciana és superior a la mitjana estatal i ha recordat que durant aquesta setmana s’està immunitzant amb la dosi de reforç al personal educatiu que va rebre la doble pauta de AstraZeneca.

Sobre aquest tema, el president de la Generalitat ha assegurat, en declaracions als periodistes, que abans del dia 10 estarà vacunat tot el professorat de la Comunitat, i ha destacat la “gran lliçó” que ha donat l’escola “en tots els moments d’aquesta pandèmia”.

“Els espais educatius han sigut segurs”, ha afirmat Puig, qui ha defensat que la presencialitat és “molt important per al procés educatiu”, per la qual cosa “si les circumstàncies no canvien”, des de la Generalitat són favorables a una tornada al col·le presencial amb la màxima seguretat.

Ha assenyalat que en els col·legis s’han produït “contagis mínims” i ha apostat per accelerar la vacunació i per la prudència, al mateix temps que ha indicat que totes les persones que estan contagiades “en màxima gravetat”, són en general, si no tenen altres patologies, persones no vacunades.

Per part seua, el conseller d’Educació ha destacat que la presencialitat és necessària, no sols des del punt de vista pedagògic sinó també de la salut pública, ja que els centres educatius són espais segurs per a l’alumnat gràcies als protocols de prevenció i les campanyes de vacunació.

Els tres consellers han agraït tant al professorat i la resta del personal dels centres educatius i universitaris, com a les famílies, a l’alumnat i al personal sanitari, la gran faena que estan exercint perquè les aules siguen espais segurs gràcies al compliment dels protocols.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia