El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat un acord perquè les farmàcies de la Comunitat Valenciana puguen notificar els casos positius de les proves COVID-19 presencials d’antígens i registrar-los en la base de dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb el consentiment de les persones que li’ls han realitzats.

Així ho va explicar ahir dimecres, 05 de gener, el president de la Generalitat Valenciana després de la reunió de treball que va mantindre al matí en el Palau de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual es van abordar els detalls de l’acord que el departament de Sanitat ha aconseguit amb els col·legis oficials de farmàcia.

El màxim responsable del Consell, Ximo Puig, ha agraït la voluntat de col·laboració mostrada pels col·legis professionals en aquesta “causa comuna” de la lluita contra la pandèmia de COVID-19.

D’aquesta manera, les farmàcies que ho desitgen podran adherir-se voluntàriament a aquesta iniciativa, amb la qual es busca reduir l’actual pressió assistencial en l’Atenció Primària.

El test haurà de fer-se de manera presencial i, en el cas de ser positiu, l’establiment el comunicarà a Sanitat. El registre de dades personals per part de l’oficina de farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet al test ho desitge.

El procediment s’activarà en els pròxims dies, ja que, en l’actualitat, s’estan tancant els últims detalls tècnics de connexió de sistemes informàtics.

Per part seua,  el president del Col·legi de Farmacèutics de València (MICOF), Jaime Giner, ha assegurat que els farmacèutics “estan àmpliament capacitats per a realitzar tests d’autodiagnòstics de la covid”.

Jaime Giner ha realitzat aquestes declaracions després que el Sindicat d’Infermeria SATSE assegurara que la possibilitat que les oficines privades de farmàcia notifiquen els casos positius de covid a la Conselleria de Sanitat suposa “riscos i inseguretat per als usuaris”, a més “una mesura innecessària”.

Després de rebutjar les crítiques del sindicat i assegurar que la formació que reben els farmacèutics és superior a la dels infermers, Giner ha indicat que “ara l’important és que ens posem a treballar per a cuidar la salut dels ciutadans i evitar, amb el nostre treball i saber fer, l’increment de la corba de contagis”.

Al seu torn, ha recordat que, durant els pitjors mesos de la pandèmia, quan els centres de salut estaven tancats, “els farmacèutics vam estar treballant en primera línia, atenent a tota mena de malalts, molts d’ells infectats, sense els equips de protecció adequats i vam saber cuidar als nostres ciutadans”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia