(EFE) La portaveu socialista d’Hisenda en el Congrés i membre de l’Executiva Federal del PSOE, Patricia Blanquer, ha assegurat aquest dissabte que els ajuntaments de la Comunitat Valenciana rebran aquest any 2.489 milions del fons de finançament local, “el major volum de finançament de la seua història gràcies a l’esperit municipalista del Partit Socialista al capdavant del Govern d’Espanya”.

Així ho ha assegurat la diputada, que ha destacat que “els municipis com a administracions més pròximes a la ciutadania estan jugant un paper molt important per a afrontar la pandèmia i assegurar el seu finançament ha sigut una prioritat per al Govern de Pedro Sánchez”.

Blanquer ha detallat que la província d’Alacant rebrà dels lliuraments a compte del Sistema de Finançament Local un total de 808 milions en 2022, la qual cosa suposa un increment de més de 97 milions d’euros respecte a l’any anterior, un 13,68% més. D’ells, 297 milions seran per a la Diputació d’Alacant, mentre que la resta es repartirà entre els municipis.

Per part seua, la província de València comptarà amb 1401 milions de finançament local amb un increment respecte a l’any anterior de més de 167 milions d’euros, un 13.56%.

Quant a la província de Castelló, obtindrà en 2022 més de 280 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de més de 33 milions d’euros en 2022, un 13,33% més.

La diputada socialista ha recordat que, a més dels lliuraments a compte, es transferirà als municipis una dotació addicional i extraordinària per a fer front a les possibles liquidacions negatives del 2020, a més de la compensació per la pèrdua de recursos a conseqüència de la reforma de les mensualitats de l’IVA de Montoro en 2017.

“Enfront dels qui van bloquejar els seus recursos o van exhaurir els seus comptes, l’Executiu liderat pels socialistes els ofereix totes les facilitats perquè puguen dur a terme les seues polítiques de la millor manera possible”, ha afirmat Blanquer.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia