(EFE) La Comunitat Valenciana reprendrà demà dilluns, 10 de gener, coincidint amb el retorn presencial a les aules després de les vacances nadalenques, la vacunació pediàtrica en els centres escolars, que se centrarà en l’alumnat de 5 a 8 anys, amb independència de la titularitat del seu centre escolar.

La Generalitat Valenciana han informat així mateix que aquest dilluns es reprendrà la vacunació sense cita contra la covid-19, per a les primeres i segones dosis, en els municipis d’Alcoi, Elx, Benetússer i Castelló de la Plana.

Respecte a la vacunació pediàtrica, l’operatiu ha sigut coordinat per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i Educació, Cultura i Esport, i també s’immunitzarà a l’alumnat de 9 a 11 anys que no es va poder vacunar abans de Nadal per estar confinat, no tindre llavors l’autorització dels pares o tutors, o per qualsevol altre motiu.

Per a poder rebre la vacuna, el primer pas és que la família emplene, ferma i entregue en el col·legi l’autorització que el centre li haurà fet arribar, ha informat la Generalitat.

Està previst que aquest tràmit es puga completar entre el dilluns (dia en què s’entregaran les autoritzacions) i el dimecres, per a començar el dijous 13 de gener amb la inoculació.

El procés es desenvolupa en els propis centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu per a preservar els grups habituals de convivència.

A més a més, com en la primera fase de la campanya pediàtrica, amb els més xicotets també es permetrà que, en el moment de la burxada, un familiar accedisca al centre per a acompanyar-lo emocionalment.

Amb aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica, es cobrirà la immunització de tots els xiquets i xiquetes d’11 a 5 anys que resideixen en la Comunitat Valenciana.

En la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, 107.360 alumnes i alumnes van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer.

VACUNACIÓ SENSE CITA

La Generalitat han informat també hui que la setmana que ve es reprendrà la vacunació sense cita contra la covid-19, per a les primeres i segones dosis, que s’iniciarà demà dilluns a l’hospital d’Alcoi (de 08.30 hores a 14.30h i de 15.30h a 20h); a Elx Pavelló esportiu El Toscar d’Elx (de 09h a 20.30h), i en el centre municipal de Convivència de Benetússer (de 15.30h a 20.30h, amb repesca de grups ja citats).

El dimarts dia 11, es vacunarà també l’hospital d’Alcoi (de 08.30h a 14.30h i de 15.30h a 20h): el Pavelló esportiu El Toscar d’Elx (08.30h a 20.30h); el Centre Municipal de Convivència de Benetússer (de 15.30h a 20.30h, amb repesca de grups ja citats), i en la Pèrgola de Castelló de la Plana (de 16h a 21h, per a repesca de ja citats)

El dimecres 12, a l’hospital d’Alcoi (08.30h a 14.30h i de 15.30h a 20h); el pavelló esportiu El Toscar d’Elx (de 8.30h a 20.30h); i el Centre de Convivència de Benetússer (de 15.30h a 20.30h, amb repesca de grups ja citats).

El dijous 13, a l’hospital d’Alcoi (de 08.30h a 14.30h i de 15.30h a 20h), en el Pavelló esportiu El Toscar d’Elx (de 08.30h a 20.30h), en el centre municipal de Convivència de Benetússer (de 15.30h a 20.30h, amb repesca de grups ja citats).

Finalment, el divendres 14 seguiran actius els punts de vacunació situats a Alcoi (de 08.30h a 14.30h i de 15.30h a 20h); l’Elx, a Benetússer i en la Pèrgola de Castelló de la Plana (de 16h a 21h).

La Generalitat recorda que diàriament es pot consultar aquesta informació actualitzada en els comptes de les xarxes socials de la Conselleria de Sanitat (@*gvasanitat en Facebook, Twitter i Instagram).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia