(EFE) Diversos han sigut els successos que han ocorregut en la província de València en les últimes hores.

En primer lloc, Bombers del Consorci Provincial de València han rescatat aquesta matinada a cinc persones per un incendi declarat en un habitatge d’un edifici del carrer Muntanya del municipi d’Algemesí.

El foc s’ha declarat sobre les 02.44 hores i al lloc s’han mobilitzat tres dotacions de bombers de Silla i Alzira, un sergent d’Alzira i un oficial, segons ha informat el consorci provincial.

L’incendi ha afectat un pis de la quarta planta d’un edifici de sis altures i quan els bombers han arribat al lloc els ocupants del pis afectat ja estaven fora de l’habitatge, i un d’ells ha sigut atés pels mitjans sanitaris.

L’incendi es trobava molt evolucionat, amb flames eixint per la façana i una progressió important també a l’interior, han indicat les mateixes fonts.

Els bombers del Consorci van haver de rescatar a un total de cinc persones de pisos veïns amb el vehicle d’altura, baixant-les des de les terrasses i balcons dels seus habitatges fins al carrer.

En total, es van evacuar a dues persones del pis d’enfront de l’afectat i altres tres de la planta superior, totes elles il·leses.

Els bombers van donar per controlat l’incendi a les 03.19 hores, a pesar que les tasques van finalitzar definitivament a les 05.35 hores.

Explosió per gas en un habitatge de Bunyol

En segon lloc, dues persones han resultat ferides, una d’elles amb cremades de primer grau, després de l’explosió per gas en un habitatge del carrer Maestro Penella de la localitat de Bunyol, segons han informat fonts del Consorci provincial de bombers de València.

Els fets s’han produït sobre les 12.50 hores d’aquest diumenge i al lloc s’han desplaçat bombers del parc de Chiva i un sergent procedent del de Requena, així com personal sanitari.

El foc ha afectat la cuina i al menjador de l’habitatge que han quedat quasi destruïts i la cuina de l’habitatge contigu també s’ha vist afectada.

A causa de l’explosió han resultat ferides dues persones, l’ocupant de l’habitatge afectat, un home de 72 anys d’edat, amb cremades de primer grau, i la seua veïna de l’habitatge contigu, de 60 anys d’edat, ferida lleu per la caiguda dels rebles i que ha patit una crisi d’ansietat.

Tots dos han sigut traslladats a l’hospital de Manises, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Abocament en el Port València per una fugida d’oli d’un contenidor

En tercer lloc, els serveis d’emergències han controlat en unes hores un abocament d’oli lubrificant en el Port de València provocat per una fugida en un contenidor que estava depositat en un vaixell atracat en el Port de València.

L’incident s’ha registrat aquesta matinada i ha sigut resolt en unes hores, segons han informat fonts d’Emergències de la Generalitat i de l’Autoritat Portuària de València.

Segons les primeres investigacions, s’ha produït un vessament en un contenidor que anava en una coberta del Teoman A, que ha passat primer al vaixell i després ha arribat a l’aigua.

Les barreres anticontaminació han mostrat la seua efectivitat retenint l’oli lubrificant vessat, que ha quedat retingut entre el vaixell i el moll.

Després de detectar l’abocament, l’Autoritat Portuària ha activat el Pla d’Autoprotecció en Fase Verda, la més bàsica de l’escala, i, una vegada controlat, el port ha tornat a treballar amb normalitat, han indicat les fortes.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia