La primera edil de Bétera i els màxims responsables municipals de les àrees de Sanitat i Urbanisme del consistori de la localitat es van reunir aquest dilluns, 10 de gener, amb el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures Sanitàries de la Generalitat Valenciana, Jaime Peris i Pascual, amb la finalitat de “manifestar la urgent i necessària construcció d’instal·lacions sanitàries en el municipi que donen un adequat i bon servei als veïns i veïnes de la localitat”, segons han publicat en els mitjans oficials del consistori.

El col·lapse de l’actual centre de Salut de Bétera, la falta d’espai i la necessitat de personal i de recursos han derivat en una situació de malestar, la qual s’ha vist agreujada durant la pandèmia. Una situació que el consistori ha intentat pal·liar fins al moment amb la cessió d’espais municipals per a la vacunació contra la covid-19, les donacions de sang o fins i tot per a la vacunació contra la grip.

Després d’enviar la documentació pertinent perquè la Conselleria valorara les instal·lacions i espais, s’han reunit per a avançar en una solució òptima per als veïns i veïnes de Bétera que passa per l’ampliació de l’actual Centre de Salut i la construcció d’un nou Dispensari Mèdic Auxiliar en la zona sud de la localitat al costat del futur Centre Cívic.

El que es pretén amb aquesta actuació és descongestionar les instal·lacions existents que comptaran amb majors i nous espais per a l’atenció mèdica.

L’equip tècnic de l’àrea d’urbanisme està a l’espera que ara la Conselleria concrete les necessitats per a començar com més prompte millor amb la redacció dels projectes i que les obres s’inicien amb celeritat. D’altra banda, per a la construcció del Dispensari s’iniciaran els tràmits per a obtindre una subvenció dins del Pla d’Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Sanitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia