El Ple Ordinari de Bétera del mes de gener va acordar el desistiment del procediment d’adjudicació del contracte del servei de manteniment integral de les zones verdes, sòls dotacionals, parcel·les patrimonials i dels elements d’equipament continguts en els mateixos del municipi de Bétera, així com la iniciació d’un nou procediment de licitació de l’expedient per a contractar el citat servei.

En aquest sentit, l’acord implica la publicació del desistiment del procediment d’adjudicació del contracte en el Diari Oficial de la Unió Europea i en la plataforma de contractació del sector públic per al coneixement dels licitadors interessats i també l’aprovació dels nous plecs reguladors del contracte (plec de clàusules administratives i plec de preinscripcions tècniques particulars) elaborat pels serveis tècnics municipals amb un pressupost base de licitació de 6.606.622’80 euros i una duració de quatre anys IVA inclòs.

L’apertura de la nova licitació del contracte es durà a terme a través de la publicació de l’anunci en el Diari Oficial de la Unió Europea i en la plataforma de contractació del sector públic.

Aquest quart punt es va aprovar, després de les diferents intervencions dels membres de la corporació, amb els vots a favor de l’equip de govern (4 vots del PP, 2 vots de Mas Camarena-Torre en Conill i 3 vots de Ciutadans), els 5 vots en contra de Compromís i les abstencions del PSPV-PSOE (4 vots) i de Vox (1 vot).

El regidor municipal de Compromís, Joano Baudés, va indicar que “després de 10 mesos es porta a ple aquest expedient de contractació, del que seria el segon servei més important de l’Ajuntament, ja que el primer és el servei de neteja diària”. En aquest sentit, cal fer un incís i recordar que el passat 20 de desembre es va aprovar la contractació, procediment obert, tramitació ordinària i regulació harmonitzada, del Servei de recollida i transport de manera separada de les fraccions de residus domèstics (RSD) i neteja de vies i espais públics (LVP) en un ple extraordinari.

Baudés va destacar que no es parla de l’eliminació de la gespa en moltes zones. Parlem del fet que, pràcticament 212.000 metres quadrats són de gespa. Suposen quasi un 50% del cost d’aquest contracte. D’altra banda, l’edil va fer una valoració de tots els plecs per a explicar el sentit de vot del seu grup polític.

El responsable municipal de Parcs i jardins, Carlos Abad va explicar que “aquests plecs són de manteniments dels jardins que hi ha, tal com estan. Que es puga fer una modificació posant un altre tipus de jardí, encantat de la vida. Soc el primer a qui no li agrada malgastar l’aigua”.

El regidor municipal d’Hisenda, Manuel Pérez, va voler manifestar que “al poble tenim una economia molt molt sanejada”.

Després d’un intens debat entre el regidor de Compromís, José Rodado, l’edil popular, Manuel Pérez, i els responsables de Parcs i Jardins i Medi Ambient, Carlos Abad i Glòria Campomanes, respectivament, va explicar el seu sentit de vot el Portaveu de Vox, Fidel Valcarce.

Vox s’abstindrà però estarà vigilant perquè es complisquen les premisses que marca l’increment de personal, de mitjans i de diners”, va declarar Valcarce.

Finalment, es va procedir a la votació d’aquest punt.

A continuació, adjuntem el vídeo amb totes les intervencions sobre aquest punt.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia