La Fundació Finnova i el consistori de Bétera han treballat en la consecució d’una subvenció que permetrà a joves de Bétera, entre 14 i 25 anys, conéixer en profunditat el Món laboral i les oportunitats que ofereix Europa a la joventut.

Concretament, 50 joves del municipi seran beneficiaris del projecte europeu OPORTUNITATS-UE. Aquest citat projecte està cofinançat per la Unió Europea en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+.

Erasmus+ pretén promocionar la mobilitat educativa així com la cooperació, la qualitat, la inclusió i l’equitat, l’excel·lència, la creativitat i la innovació a nivell de les organitzacions i les polítiques a través de l’aprenentatge permanent, el desenvolupament educatiu, professional i personal de les persones en els àmbits de l’educació i la formació, la joventut i l’esport, dins d’Europa i fora del seu territori.

En aquest sentit, el projecte OPORTUNITATS-EU posarà en contacte als joves de Bétera amb els empresaris i treballadors de la zona i altres localitats, amb la finalitat d’oferir-los una àmplia visió de les diverses oportunitats laborals de les quals disposen. Per a això, OPORTUNITATS-UE busca la cooperació entre la figura de Corresponsals Juvenils i el programa Joves Promeses (JOPRO), donada la coincidència entre els valors i els objectius de les dues iniciatives, que es duen a terme en el municipi, i pretén relacionar a aquestes afavorint així la participació i representació de la joventut en la presa de decisions a nivell municipal, i al seu torn, fomentar un treball ric en opinions, punts de vista i veu del col·lectiu juvenil.

Les activitats d’aquest projecte, començaran al mes de febrer i es duran a terme fins al mes de setembre. La iniciativa comptarà amb una visita a Brussel·les, seu de les Institucions Europees, per a afavorir la integració europea entre la joventut de la població.

Aquest programa, a més, coincideix en aquest 2022 amb l’Any Europeu de la Joventut, on la Comissió Europea coordinarà amb les altres institucions europees i els estats membres una sèrie d’activitats encaminades a oferir als joves oportunitats per a adquirir coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional i per a enfortir el seu compromís cívic per a donar forma al futur d’Europa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia