Al tancament de l’any 2021, Bétera comptava amb un índex de criminalitat un 14% més baix respecte de l’any 2020. Així ho reflecteixen les dades del Balanç de Criminalitat oferides pel Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya, segons s’ha informat a través dels canals oficials del consistori del municipi.

D’altra banda, cal indicar que des de l’àrea de Seguretat Ciutadana i la de Sanitat s’ha dut a terme un curs en l’últim trimestre de l’any perquè la Policia Local de Bétera es forme sobre sagnats profusos de la mà del doctor Juan Manuel Quintero. I és que la Policia Local deu estar en continua formació per a poder oferir el millor servei i la millor resposta a la ciutadania.

El curs, realitzat per més de 40 agents, els permés adquirir els coneixements necessaris per a atendre, com a primera resposta, una emergència fins que arriben els serveis sanitaris. Es tracta de donar una ràpida resposta davant un succés.

En aquesta citada formació, la Policia Local de Bétera ha aprés l’ús i aplicació de torniquets, gases hemostàtiques, pegats toràcics o embenatges, així com multitud de mètodes i tècniques per a afrontar aquest tipus de situacions.

Davant una gran pèrdua de sang, els primers minuts són vitals pel que es requereix una intervenció immediata dels agents de la població davant accidents en la llar, de trànsit, en la via pública, lesions laborals, agressions, etc.

Una vegada interioritzada la fase teòrica del curs, els més de 40 agents municipals que han participat, han realitzat diverses pràctiques, individuals i conjuntes, amb ferides simulades en els diferents membres per a posar en pràctica tot l’aprés.

D’aquesta manera, Bétera compta amb una Policia Local més capacitada i dotada en els coneixements necessaris per a augmentar el nivell de supervivència dels veïns i veïnes davant qualsevol incident, segons s’ha explicat des del consistori de la localitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia