Ahir divendres, 14 de gener, es va col·locar el cartell que anuncia la pròxima construcció de l‘Espai Jove i d’Igualtat de Bétera. Amb aquest espai es pretén donar resposta a la històrica demanda de la joventut en el municipi.

Aquestes instal·lacions es construiran al carrer La Creu i també acolliran un espai dedicat a la promoció de la igualtat i de l’apoderament de la dona. En total són 3.000 metres quadrats oberts a la ciutadania, les quals comptaran amb una inversió d’1.695.442,27€.

El disseny de la façana de l’edifici principal està inspirat en la silueta del Castell de Bétera. Les instal·lacions comptaran amb un vestíbul d’accés amb buit a doble altura, on se situarà una recepció. En la planta baixa estarà l’Espai Jove amb una sala de formació. Aquesta sala podrà ser utilitzada com a lloc d’estudi, biblioteca juvenil o espai en el qual desenvolupar cursos i tallers. A més a més, també disposarà d’un espai multiusos i una sala lúdica que puga ser visitada pels joves de la localitat de manera habitual, perquè es convertisca en centre de referència i espai on trobar-se amb opcions també d’oci com a ping-pong o jocs de taula.

La planta baixa també albergarà despatxos, una aula d’informàtica, una cuina i una sala de reunions, a més de lavabos.

Així mateix, aquestes instal·lacions també albergaran l’Espai d’igualtat que, situat en la segona planta de l’edifici, estarà dedicat a la promoció, sensibilització i conscienciació ciutadana en la igualtat així com l’apoderament de la dona.

Amb aquesta actuació, es pretén que siga un espai per al gaudi de veïnes i veïns, estant abrigallat per les associacions de dones de Bétera: Associació Mestresses de casa i Consumidors-TYRIUS, Associació Dones Progressistes, Associació Pro Casa de la Dona i Associació Cultural de Dones Amanecer.

L’Espai d’Igualtat serà una instal·lació diàfana que s’equiparà segons convinga i que servirà per a acollir multitud d’activitats programades, tant des de l’àrea municipal corresponent com des de les pròpies associacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia