La comissió promotora de la ILP Tres Voltes Rebel per la gratuïtat dels productes per a la menstruació encara les dos últimes setmanes de recollida de signatures i validació de plecs, abans de presentar-los a la Junta Electoral.

 

En aquests moments s’estan verificant les signatures obteses per comprovar els errors que s’hagen pogut cometre.

 

La representant legal de la ILP Maria Pérez ha mostrat el seu agraïment “als milers de valencianes i valencians que han aportat la seua signatura perquè el dret a l’accés universal als productes sostenibles per al període siga una realitat”.

 

Sobre la xifra total de signatures actuals Pérez guarda la prudència en assegurar que “és prompte donar una xifra exacta perquè en aquests moments diferents equips estem repassant cada plec i n’hi ha d’altres que encara no ens han arribat. Això podria fer ballar les xifres en vora dos mil signatures. Però estem esperançats en que superarem les deu mil”.

 

D’altra banda, de cara a les dos properes setmanes, no s’ha organitzat ja cap acte de presentació. Les fedataries i fedataris, acompanyats de gent voluntària aniran a diferents llocs de totes les comarques del País Valencià recollint signatures pel carrer. “No volem que la iniciativa es quede curta de signatures. Som conscients que molta gent que vol firmar encara no ha tingut el plec de signatures davant. Hem de ser conscients que la pandèmia ens ha posat difícil fer actes des de l’inici de la campanya de recollida. Per això, ens disposem a fer l’última batuda per tot el País Valencià”. Pérez ha recordat que la llei que regula les Iniciatives Legislatives Populars contempla la possibilitat de signar telemàticament però que no s’ha pogut fer perquè les Corts no han habilitat el sistema de vot telemàtic, un fet que hauria possibilitat que milers de persones signaren.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia