Després de les celebracions nadalenques, el passat 07 de gener, va arribar l’etapa de Rebaixes. Molts establiments de la Comunitat Valenciana van iniciar així les seues ofertes i descomptes. A Bétera també hi ha negocis que els seus productes ja estan rebaixats des de fa unes setmanes.

Les rebaixes en el comerç de Bétera són molt varies, poden anar del 10% fins al 30 o el 50%, depenent dels productes i la botiga, però en general en tots podem trobar  ofertes i descomptes dels quals aprofitar-nos. Del comerç local associat a l’Associació de Comerciants de Bétera, sabem que hi ha rebaixes a Calzados Fina, Bambi Moda Infantil, Lara Children’s, Nautilus Moda Infantil, Nou Estil Peluqueria & Estèticam Menuts de Bétera, 2 d’arquitectura i Modas Cecilia.

Cal recordar que, la Unió de Consumidors recomana realitzar un consum conscient i responsable i fixar un pressupost previ que evite realitzar despeses superiors als permesos per l’economia familiar.

L’organització de consumidors recorda que les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir un producte que necessitem a un preu més reduït, però controlant la despesa que es va realitzant, i aconsella “no deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

Segons assenyala, la roba, les sabates i els complements constitueixen els productes estrela de les rebaixes en aquests dies i considera que és un bon moment per a aprofitar i adquirir articles que siguen necessaris, ara bé aconsella primer elaborar un pressupost que indique el que necessitem i la quantitat que es pot gastar.

Recordem, a continuació, els 8 consells que també ha oferit l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per a les rebaixes de gener:

1.Fer llistes del que realment es necessita. Pensar el que ens fa falta abans d’eixir de botigues és una bona manera d’evitar compres impulsives.

2. Saber que la normativa indica que els productes han d’haver format part de l’oferta habitual de l’establiment durant almenys un mes, i que la seua qualitat no pot ser diferent a la que tenien abans d’estar rebaixats.

3. Comprovar que els objectes rebaixats mantenen el seu preu original al costat del rebaixat, o bé que s’indica de manera clara el percentatge del descompte.

4. Encara que en alguns comerços s’estableixen unes condicions especials per a les compres en rebaixes (sobre les devolucions, l’acceptació del pagament amb targeta…), han d’estar clarament indicades i en un lloc visible.

5. En les compres en línia, encara que el producte estiga rebaixat, el consumidor manté el dret a retornar-lo comunicant-lo al venedor en els 14 dies següents al lliurament.

6. Conservar el tiquet o factura simplificada de les compres. No s’ha d’oblidar mai que, si perd el tiquet, es perd també el dret a canviar, retornar o reclamar després de la compra.

7. En cas de problemes i si no aconsegueix arribar a un acord, sol·licitar el full de reclamacions. I en la mesura del possible, triar botigues adherides al sistema arbitral de consum: es presten a resoldre les diferències de manera ràpida i gratuïta.

8. Recordar que el servei postvenda i l’aplicació de la garantia són iguals durant les rebaixes o fora d’aqueix període. Per cert, des de gener de 2022 la garantia de compra s’amplia de dues a tres anys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia