En el passat Ple Ordinari de gener, celebrat el dilluns dia 10, es va donar compte de la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general. En aquest primer punt de l’àrea de règim jurídic, el regidor de Compromís, Joano Baudés, va formular diverses preguntes.

La primera de les qüestions va estar referida a diversos registres d’entrada del Pla Colom. “Un d’ells és l’estudi del paisatge i l’altre la memòria tècnica. Era preguntar-li a Gloria en quina situació es troba, si aquests estudis es presentaran al pròxim ple perquè vagen a Conselleria…”, va comentar Baudés.

La regidora de Medi Ambient i obres Públiques, Gloria Campomanes, va explicar que el projecte ja està finalitzat. En una de les reunions que vam tindre amb l’empresa, ells mateixos ens van proposar fer una consulta a Conselleria perquè no tenien clar que un sòl urbà poguera ser catalogat com paisatge natural. Per tant, ho hem demanat a Conselleria i encara no han contestat. No obstant, ells han continuat amb el projecte i aquest està fet, a l’espera de què Conselleria ens conteste.

“Nosaltres, quan vam enviar en l’any 2017 a Conselleria la sol·licitud de la declaració del Pla Colom, vam presentar els plànols urbanístics de la zona perquè pogueren entendre la situació urbanística d’allí. Doncs, és una situació urbanística molt estranya. Realment, és una zona verda que es va comprant en diferents PAIS, els quals es van urbanitzant al llarg del terme de Bétera”, va respondre Baudés.

“A nosaltres ens contestaren que continuarem amb el procediment. Ho dic per si podem continuar amb el procediment. Si penseu que la resposta de Conselleria serà ràpida, cal esperar. No obstant, si no és així, jo crec que valdria la pena començar a iniciar el tràmit”, va afegir el regidor de Compromís.

Gloria Campomanes va comentar que per part de Conselleria no hi ha res garantit de què sí o de què no. “Nosaltres, l’únic que hem fet és seguir els consells de l’empresa, la qual ha dit que li semblava important que els tècnics de Conselleria (insistint en el fet que és una qüestió tècnica) digueren que sí o que no. Si ells diuen que sí, el projecte ja està avançat i seria enviar-lo i seguir el procediment i els tràmits pertinents”, va detallar Campomanes.

A continuació, oferim un vídeo amb les diferents intervencions dels dos regidors en referència a aquesta pregunta.

 

 

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia