Tal com ja vam explicar ahir dilluns, en el passat Ple Ordinari de gener celebrat el dilluns dia 10, es va donar compte de la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general. En aquest primer punt de l’àrea de règim jurídic, el regidor de Compromís, Joano Baudés, va formular també diverses preguntes relacionades amb les obres de rehabilitació del Castell de Bétera.

“Després, hi ha un registre d’entrada de la Direcció General d’Administracions Locals sobre el tema de la subvenció del Castell. Parlem del fet que hi ha hagut una minoració del pressupost. He vist que heu contestat, dient que esteu conforme en aquesta minoració de la subvenció i era preguntar-vos si sabeu quan es cobrarà”, va preguntar l’edil de Compromís.

El responsable de Patrimoni, Joaquin Gómez, va explicar que “a principis de novembre de l’any passat va vindre un inspector de Conselleria a valorar si havíem complit els objectius de la subvenció de FEDER. A més, la sensació que ens va donar va ser que es va quedar molt satisfet en els resultats obtinguts, després del recorregut que va realitzar per les instal·lacions del Castell. Sí que ens va dir que el FEDER no tenia diners i que eixa subvenció, per tant, l’havia de pagar presidència. El quan, no ho sabem. No obstant, els objectius sembla que estan complits”.

“No us han comentat exactament quan es farà el pagament efectiu d’allò que s’hi ha aprovat? De tota manera, hi ha un document que confirma que sí que es pagarà. Jo sí que agrairia que es donara la major celeritat possible perquè jo crec que és important”, va comentar Baudés.

“Si vols, puc insistir més i parlar amb la tècnica perquè li insistisca un poc a presidència per si poden agilitzar l’arribada de la subvenció com més aviat millor”, va declarar el regidor de Patrimoni.

D’altra banda, voldria saber l’apertura del Castell de cara al públic, va afegir Joano Baudés.

“Ja està finalitzada la fase 1 i ara estem treballant en els aspectes de la museïtzació del Castell. Ara hem d’aprovar els pressupostos i esperem poder executar-los tan prompte com es puga i que, per tant, també puga ser ja visitable el més aviat. No et puc dir la data exacta, però a mi m’agradaria que fora a mitjan any”, va concloure Gómez.

A continuació, oferim un vídeo amb les intervencions dels edils en aquest assumpte:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia