(EFE) Aquest passat dimarts, 18 de gener, es va produir un incendi a la nit en una habitació de la primera planta de la residència d’ancians de Moncada. Els dos ocupants d’aquesta habitació van morir, i va causar també la mort d’altres tres residents en un primer moment, mentre que quinze persones van haver de ser hospitalitzades.

Una de les persones que havia sigut hospitalitzada després de resultar ferida en l’incendi ha mort, amb el que són ja sis les víctimes mortals que deixa aquest sinistre, segons fonts d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

Mancant les dades de l’última víctima mortal, segons el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) els morts en aquest incendi són tres homes d’entre 67 i 76 anys, i dues dones de 78 i 95 anys.

L’avís de l’incendi de la residència es va rebre en el telèfon d’Emergències 112 a la 23.19 hores d’ahir dimarts, i fins al lloc es van traslladar nou dotacions del consorci provincial de bombers de València i deu ambulàncies de la Conselleria de Sanitat (4 SAMU, 5 SVB i 4 transports no assistits).

Els bombers van rescatar de l’interior de les instal·lacions a 25 residents, part dels quals van necessitar assistència mèdica, mentre que la Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil, amb ajuda del personal de la residència, van desallotjar a un total de 71 persones del centre, segons fonts d’Emergències.

També es va mobilitzar a la Policia de la Generalitat, mentre que la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació de les causes de l’incendi, que es va donar per controlat a la 1.20 hores.

Fonts de la Guàrdia Civil han assenyalat que en el moment del succés hi havia 81 persones a l’interior de les instal·lacions.

En aquest sentit, set policies, tres membres de Protecció Civil i un guàrdia civil que van participar en el la extinció i en el rescat dels interns han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris. Segons fonts de la Conselleria de Sanitat, sis d’ells han sigut donats ja d’alta i els altres cinc han quedat en observació.

Les mateixes fonts han precisat que de moment es desconeixen les causes de l’incendi, i han destacat que “la ràpida intervenció” de la Guàrdia Civil, bombers, policies locals procedents de diversos municipis i del personal sanitari “ha aconseguit evitar un número major de morts”.

No obstant això, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha manifestat que, mancant confirmació, tot apunta al fet que l’incendi s’ha pogut deure a “un curtcircuit” de “alguna màquina d’oxigen que estava en funcionament”.

El Món de la política mostra les seues condolences

Puig, qui ha visitat aquest dimecres la residència sinistrada, ha expressat les seues condolences a totes les famílies que “desgraciadament han perdut a un ser estimat” en aquesta “desgràcia” i a les quals tenen a familiars hospitalitzats, i ha considerat que el “fonamental” en aquests moments és que les persones ferides es recuperen.

La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, també ha expressat aquest dimecres el seu “afecte” al poble de Moncada, al qual acompanyarà “en el dolor i la consternació”.

Oltra ha afirmat en el seu compte de Twitter que és “un dia molt trist” a causa del “terrible” incendi a la residència de Moncada, i ha expressat l'”afecte i condol” a les famílies de les víctimes mortals, així com “tota la força a les hospitalitzades”.

La vicepresidenta té previst participar aquest migdia en el minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Moncada per la defunció de sis persones en l’incendi d’anit en la residència, per a així traslladar el seu condol als familiars i persones reunides.

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat “consternat per aquesta tragèdia” i ha expressat en el seu compte de Twitter les seues condolences i “una abraçada molt forta” als familiars de les víctimes, així com el seu suport al poble de Moncada i l’agraïment en els cossos de seguretat i d’extinció d’incendis per “el seu important treball”.

El president del Govern, Pedro Sánchez, també ha traslladat les seues condolences. En un missatge que ha publicat en el seu compte de Twitter, Sánchez assegura que està seguint amb preocupació les tràgiques notícies que arriben des de Moncada, així com l’evolució de les persones ferides en l’incendi.

Així mateix, l’Associació d’Empreses de Serveis per a la Dependència (Aeste) ha expressat les seues condolences a les famílies de les persones majors mortes i ha oferit la seua ajuda per al trasllat dels evacuats.

El secretari general de Aeste, Jesús Cubero, ha traslladat les condolences a la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Política Inclusives, Mónica Oltra, i ha oferit a la directora general de Persones Majors, María José Pérez Magdalena, tota l’ajuda necessària per al trasllat temporal dels majors evacuats de la residència de Moncada.

Tres dies de dol oficial a Moncada

L’Ajuntament de Moncada ha decretat tres dies de dol oficial pel succés. A més, ha convocat un minut de silenci per a hui dimecres a les 12.00 hores a la porta de l’Ajuntament, on les banderes onejaran a mitja asta fins al divendres, segons un comunicat oficial emés pel Consistori.

En el comunicat, l’alcaldessa, ha transmés el seu condol i tota la solidaritat de la ciutat de Moncada a les famílies i afins a les víctimes.

*La informació pot variar o ampliar-se, ja que les agències van informant dels fets segons van eixint a la llum. Les dues últimes imatges d’aquesta notícia estan realitzades per un dels càmeres col·laboradors del nostre equip.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia