Les celebracions per Sant Antoni Abat a Bétera estan cada vegada més a prop. Després d’un any sense poder celebrar-se els diferents actes tradicionals que es duen a terme, a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19, el pròxim cap de setmana tornaran sense perdre de vista la prudència i la precaució.

Un any més, la pólvora serà protagonista al costat del foc dels actes festius en honor a Sant Antoni.

Del divendres 21 de gener i fins al diumenge 23 de gener, Bétera festejarà la festivitat en honor a aquest sant anteriorment mencionat.

Els actescomençaran el divendres amb la “Passejà”. Aquesta donarà el seu tret d’eixida a les 19.30 hores, des de l’Avinguda Constitució fins a la plaça de l’Església de la Puríssima Concepció. En aquesta Passejà, on els coets ja començaran a ser protagonistes de la festa, participaran les Obreres i Majorals d’aquesta etapa i les penyes coeteres de Bétera: Amics del coet, Fogoners 1.5, Vol Lliure i Fills de la Pólvora. A aquesta comitiva s’unirà un Correfoc a càrrec de l’associació Foc Seguit de Xeraco, el qual estarà acompanyat de l’associació cultural Xe que burrà i la batucada de l’associació cultural Tro de Bac, a ritme de música.

Encara que enguany s’han suspés les típiques calderes de Sant Antoni, el dissabte 22 de gener, el foc seguirà present amb les proves dels coets.L’inici de les proves de coets serà a càrrec de Amics del Coet a les 18.00 hores. A aquest, li seguirà Fogoners 1.5  i Fills de la Pólvora, a partir de les 19.00 hores. Sobre les 20.00 hores seguirà Vol Lliure. A les 23.30 hores, les Obreres i Majorals culminaran aquesta demostració amb l’encesa de la foguera de Sant Antoni. Després de l’espectacle pirotècnic al voltant de la foguera que caracteritza aquesta celebració, estava prevista l’actuació de l’orquestra La Mònaco, però s’ha suspés per precaució.

Els actes finalitzaran el diumenge, 23 de gener, amb la Benedicció dels animals realitzada per D. Vicent Bataller, rector de l’Església de la Puríssima Concepció i que congregarà a nombrosos veïns i veïnes amb les seues mascotes en l’Albereda a les 12.30 hores. Aquesta benedicció, està organitzada per la Confraria la Dolorosa.

Des de l’àrea de Seguretat Ciutadana ja es treballa en un dispositiu especial per a aquesta celebració que conjugue la seguretat amb la festa i que permeta el compliment de l’actual normativa sanitària.

A més a més, per a les proves de coets s’ha establit un control d’aforament, fluxos de persones, distància de seguretat, ús de mascareta, higiene i desinfecció. Així mateix, s’han delimitat els espais destinats als espectadors per a facilitar el compliment de la distància de seguretat i reduir, així, el risc de formació d’aglomeracions als voltants dels esdeveniments programats.

Més informació d’interés:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia