Segons ha publicat el consistori de Bétera en el seu web oficial, el nombre de persones sense treball a la localitat va descendir en el passat mes de desembre de 2021. Es tracta d’una baixada del 15,5% respecte al mateix mes de l’any anterior, que situa al municipi com una de les localitats del Camp de Túria on més notòria ha sigut aquesta tendència.

En concret, 243 persones han deixat d’estar aturades.

L’últim mes de l’any 2021 va tancar, segons s’explica en el citat web, amb 631 nous contractes, que suposen 284 contractes més que en el mateix període de l’any 2020.

El sector serveis és el motor de creació d’ocupació a Bétera amb un total de 402 contractes, seguit del sector agrícola que concentra 153 contractacions donat l’arrelament i tradició del municipi per l’Agricultura. A continuació, i amb un nombre més reduït de contractes, li segueixen el sector de la construcció i el d’indústria.

D’altra banda, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha registrat les següents dades respecte a Bétera en el mes de desembre. Segons, el SEPE, en desembre de 2021 hi havia 1318 persones aturades. 54 éren homes menors de 25 anys i 47 dones menors de 25 anys. 183 éren homes entre 25 i 44 anys i 268 dones entre 25 i 44 anys. 314 éres homes majors de 45 anys i 452 dones majors de 45 anys.

En el sector de l’agricultura hi havia 32 persones desocupades, en el d’Indústria 137, en el de la construcció 136, en el del sector serveis 978 i també hi havia registrades 35 persones que mai han tingut un treball abans.

Tots aquestes dades del SEPE les podeu trobar en el següent enllaç, on també hi ha altres municipis de la provincia de València: MUNI_VALENCIA_1221.

D’altra banda, cal recordar que des de l’àrea d’Ocupació del Consistori sempre es solen tramitar i dur a terme accions amb la finalitat  de reactivar l’activitat econòmica i mantindre els llocs de treball: el Pla Reactiva, Pla Resistir, EMPUJU i ECOVID… També es realitzen programes mixtos com el de ET FORMEM, entre altres iniciatives.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia