Manuel Illueca, director general del IVF

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar aquest passat dimecres, 19 de gener, la nova línia de finançament IVF Inverteix Pime React EU Feder a través de la qual es posen en circulació 125 milions d’euros procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea i destinats a finançar pimes valencianes que duguen a terme projectes d’inversió en 2022.

Cal destacar que a través d’aquest producte financer l’IVF es converteix en canalitzador de l’oferta pública de finançament oferit per altres organismes, en aquest cas la Unió Europea, feia projectes estratègics per a l’economia valenciana.

En concret, la Línia de finançament bonificat IVF Inverteix Pime React EU Feder es dirigeix a finançar nous projectes d’inversió duts a terme per empreses amb seu social o establiment d’activitat en la Comunitat Valenciana, projectes que contribuiran principalment al creixement empresarial, però també a la millora de la competitivitat del teixit productiu valencià.

Aquest nou producte financer està dotat amb 125 milions d’euros, ampliables fins als 180 milions en funció de la demanda que es reba. Cal destacar que els préstecs oferits a través de la Línia IVF Inverteix Pime React EU Feder estan cofinançats amb recursos europeus que provenen del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional-Feder 2014-2020.

A través d’aquesta línia de finançament les petites i mitjanes empreses de la Comunitat poden accedir a préstecs d’entre un i 5 milions d’euros, en operacions de fins a deu anys i amb fins a dos de manca. El tipus d’interés aplicat en aquestes operacions serà de #Euribor + 1%.

Aquests préstecs incorporen un percentatge d’ajuda directa en forma de tram no reembossable (TNR) que pot arribar a ser de fins al 20% de l’import concedit en l’operació.

L’Institut Valencià de Finances ofereix en el seu web prestamos.ivf.es tota la informació relativa a aquests productes financers i a través d’aquest mateix portal les persones usuàries poden realitzar la seua sol·licitud de finançament de manera àgil, senzilla i ‘en línia’. El termini de sol·licitud s’allargarà fins al 30 de juny de 2022.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia