Les celebracions per Sant Antoni Abat a Bétera es van iniciar ahir divendres, 21 de gener, a Bétera.

Fins al diumenge 23 de gener, Bétera festejarà la festivitat en honor a aquest sant anteriorment mencionat.

Els actes festius van donar el seu tret d’eixida, a les 19.30 hores, amb la “Passejà”. Aquest acte es va celebrar per primera vegada al municipi en l’any 2020, abans que arribara la pandèmia. Per segon any, aquest 2022 es va tornar a dur a terme.

Sent el punt de trobada les Coves de Mallorca, l’acte començava oficialment des de l’Avinguda Constitució fins a la plaça de l’Església de la Puríssima Concepció. En aquesta “Passejà”, els coets ja van ser els protagonistes de la festa. Així, en l’acte van participar les Obreres i Majorals d’aquesta etapa i les penyes coeteres de Bétera: Amics del coet, Fogoners 1.5, Vol Lliure i Fills de la Pólvora. Durant la “Passejà” va haver un bon nombre de participació, tant de dones com de homes de les diferents penyes coeteres.

La “Passejà” va estar encapçalada, en un primer moment, per la colla de Tabal i Dolçaina “Xe que burrà”. A ells, li seguien la penya coetera Amics del Coet, Fills de la Pólvora, Fogoners 1.5. i Vol Lliure. Després de les penyes, anaven les Obreres i Majorals, les autoritats municipals i la batucada de l’associació cultural Tro de Bac. Posteriorment, es va sumar un Correfoc a càrrec de l’associació Foc Seguit de Xeraco, sent ells qui encapçalaven la “Passejà” des d’eixe moment. Aquesta associació també va oferir un correfoc en la primera edició de la “Passejà” a Bétera.

En arribar a la placeta del Sol, la Colla de Campaners de Bétera van fer sonar les campanes i es va oferir un bonic correfoc per part de Foc Seguint, delimitant la zona i sent vigilada per agents de la policia local per a evitar qualsevol incidència. Una vegada finalitzat el correfoc, va tindre lloc un espectacle de focs artificials amb un apoteòsic castell que s’havia instal·lat per la plaça de l’esglèsia i el qual va concloure des de la torre campanar de l’esglèsia.

Els actes seguiran aquest dissabte a la vesprada, amb les diferents “coetaes” de les diverses penyes coeteres de Bétera (Amics del Coet, Vol Lliure, Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora). A la nit serà el torn per a la tradicional “cremà” de la foguera i la posterior “coetà”, que serveix com a prova de coets de les Obreres i Majorals d’aquesta etapa.

L’últim acte serà el diumenge amb la benedicció dels animals.

A continuació, oferim una fotogaleria d’imatges més gran que les anteriors. Dilluns, oferirem un vídeo especial amb tots els actes celebrats durant tot el cap de setmana on també inclourem la “Passejà”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia